UTSKRIFTER

Designa på ett enkelt sätt med Canon PosterArtist

Kanalisera din kreativitet och upptäck hur enkelt det är att skapa och skriva ut menyer, kalendrar och mycket mer till ditt småföretag.
A printed year planner created in Canon PosterArtist, with the title 'Leon's Bakery 2023 Calendar' and an image of a man and a woman in front of shelves of bread.

Att marknadsföra ditt småföretag eller event behöver inte vara komplicerat eller dyrt. Canon PosterArtist är kompatibelt med Windows och macOS och det är ett kostnadsfritt webbprogram som ger dig den kreativa friheten du behöver för att skapa broschyrer, banderoller, menyer och mycket mer internt.

Med hundratals mallar att välja bland och ett urval av teckensnitt och bilder behöver du inte vara någon professionell designer för att komma igång. Det går till och med att generera QR-koder och lägga till dem i dina designer.

Du kan logga in i Canon PosterArtist med ett befintligt onlinekonto, till exempel Google, Facebook eller Twitter, eller skapa ditt eget säkra Canon-ID.

Här visar vi hur du använder PosterArtist-mallar för att skapa en meny och en kalender till ett litet bageriföretag.

Designa en meny i PosterArtist

En skärmbild av Canon PosterArtist som visar en menymall som är klar för redigering.

Välj en Menymall från kategorin Mat och dryck som utgångspunkt för din design och redigera mallen genom att klicka på ett sidelement.

En skärmbild av Canon PosterArtist som visar en meny för ett konditoriföretag, med bildöverföringsalternativ till vänster och bildredigeringsalternativ till höger.

Välj Filer för att överföra bilder från datorn, Google Drive™, Dropbox™ eller Microsoft OneDrive®. Dessutom kan du välja bilder från flera avgiftsfria bildbibliotek under menyn Bilder.

När du startar Canon PosterArtist för första gången får du en snabb rundtur på webbplatsen, så att du kan bekanta dig med dess layout och funktioner. När du är redo att komma igång väljer du Meny på PosterArtist-hemsidan så ser du en mängd olika mallalternativ i den vänstra panelen.

Det viktigaste steget är att lägga till en iögonfallande bild som visar kunderna vad du gör. Du kan ladda upp dina egna bilder eller välja befintliga bilder och det finns ett antal ramalternativ samt redigeringsverktyg för din bild.

Om du vill byta ut koppgrafiken längst upp till vänster i mallen väljer du ClipArt. Välj Mat och dryck från listmenyn med kategorier så ser du en rad olika clipart-alternativ, till exempel en brödrulle, som är perfekt för bageritemat.

En skärmbild av Canon PosterArtist som visar en konditorimeny.

Varför inte anpassa din mall med en kort introduktion om hur ditt team fungerar, eller att maten är gjord med kärlek och färska ingredienser? Redigera menyalternativen och priserna och glöm inte att ange dina öppettider. Du kan justera teckenstorlek och -färg samt rad- och teckenavstånd.

En skärmbild av Canon PosterArtist som visar alternativen för att spara produkt.

När du är nöjd med menydesignen väljer du Spara för att hämta den till datorn eller till Google Drive, Dropbox eller Microsoft OneDrive, för enkel delning med kollegor.

Anpassa en kalender i PosterArtist

En skärmbild av Canon PosterArtist som visar en tom sida med ett antal kalendermallsalternativ i en panel till vänster.

Välj mallen Kalender på hemsidan för Canon PosterArtist – du kan välja liggande eller stående orientering. Genom att välja Ändra originalstorlek kan du välja bland ett antal förinställda storlekar eller ange egna, anpassade mått.

En skärmbild av Canon PosterArtist som visar en kalender för ett konditori som designas i liggande format.

Rubriken och året kan placeras på valfri plats och du kan finjustera teckenstorlek, färg och teckenavstånd. Var inte rädd för att experimentera, men om du vill ge ditt varumärke en tydlig identitet väljer du några enhetliga färger och undviker att använda för många teckensnitt.

Menyer är avgörande för företag inom besöksnäringen, men en kalender som kunderna kanske kan köpa eller få som ett tecken på uppskattning kan bidra till att marknadsföra företaget och öka försäljningen. Om kunderna hänger upp kalendern i sina hem fungerar den som en visuell påminnelse om att besöka ditt företag. Det är dessutom praktiskt att ha en företagskalender för planering, evenemang och födelsedagar bland de anställda.

Baserat på din verksamhets stil kan du välja om du vill ha ett minimalistiskt eller mer färgglatt utseende. Precis som med menyn kan du redigera all text och alla bilder.

Lägg till en bakgrundsbild – kanske en teammedlem som jobbar bakom kulisserna – för att lägga till ett mänskligt inslag. Du kan även välja QR-kod i den vänstra panelen för att generera en kod till din design, som länkar till din webbplats eller dina kanaler i sociala medier.

Det finns inget rätt eller fel sätt att göra det på, så låt fantasin flöda fritt. Om du ändrar dig kan du även klicka på bakåtpilen för att gå tillbaka några steg.

Skriva ut PosterArtist-designer

En Canon MAXIFY GX3050-skrivare på ett träbord skriver ut ett stort antal menyer som skapats i Canon PosterArtist.

Canon MAXIFY GX3050 är idealisk för utskrift av menyer, kalendrar, fotokollage och mycket mer. Den tar inte upp mycket utrymme, är enkelt att använda och underhålla och kan skriva ut stora volymer av dokument.

När du är nöjd med din design väljer du Fortsätt för att skriva ut – första gången du gör det uppmanas du att installera ett plugin-program för utskrift.

En högpresterande skrivare från sortimenten Canon PIXMA eller MAXIFY ger fantastiska resultat. Canon MAXIFY GX3050 har låga driftskostnader – vilket är av stor vikt för ett litet företag – så att du kan producera upp till 14 0001 utskrifter med en komplett uppsättning bläckflaskor. Den kan även skriva ut banderoller med en längd på upp till 1,2 m, vilket ger dig tillräckligt med utrymme för att experimentera med dina designer. Om du letar efter ett bärbart alternativ kan du med Canon PIXMA TR150 ta med dig din verksamhet och snabbt och professionellt skriva ut dina designer oavsett plats.

Du kan även spara dina designer som JPEG-filer på datorn för att lägga upp dem på dina sociala mediekanaler.

Ändringar i sista minuten och att spara säkert

En utskriven meny för ett konditori, som skapats i Canon PosterArtist, ligger på ett grått förkläde med en träsked och några bakmått.

Om du vill marknadsföra ditt företag på sociala medier kan du visa upp dina utskrifter tillsammans med ett antal relaterade tillbehör.

Det fina med Canon PosterArtist är att du snabbt kan redigera dina designer för att justera vid prisändringar, rabatter och specialerbjudanden. Du behöver inte spara din design på datorn varje gång du gör en liten ändring. Om du sparar dina designer till molnbaserade tjänster behöver du inte oroa dig för att förlora dem om datorn går sönder.

När du har lärt dig att göra menyer och kalendrar, varför inte skapa ett fotokollage av dina produkter eller din personal, som du kan skriva ut och visa upp i lokalen?

Att marknadsföra ditt småföretag behöver inte vara svårt – PosterArtist är ett krångelfritt designverktyg som förenklar den kreativa processen och gör att du kan skapa iögonfallande marknadsföringsmaterial snabbt och enkelt.

Nikita Achanta

Relaterade produkter

Relaterade artiklar

 • UTSKRIFTER

  Förbättra din verksamhet med MAXIFY GX7050

  Canon MAXIFY GX7050 är perfekt för företag då den är snabb, mångsidig och ger utskrifter av högsta kvalitet med riktigt låga driftskostnader.

 • UTSKRIFTSTIPS

  MegaTank-skrivare och deras fördelar

  Upptäck sex skäl till varför du behöver en MegaTank-skrivare.

 • KREATIV UTSKRIFT

  Skriv ut listor, planer och mål

  Låt kreativiteten flöda med en Canon PIXMA-skrivare och håll ordning och reda året runt.

 • UTSKRIFTER

  Bläckstråle eller laser: vad passar dig bäst?

  Upptäck skillnaderna mellan Canons bläckstråle- och laserskrivare och ta reda på vilken som bäst passar dina behov.