A child sat at a table with a parent creating colourful papercrafts using a Canon printer.

UTSKRIFT OCH HANTVERK

Utbilda och underhåll barnen med hantverk från Creative Park

Oavsett om det är en regnig dag och du behöver något att roa barnen med eller om ni sitter inomhus länge och vill ha ett konstnärligt utlopp för att engagera och utbilda unga sinnen kan pappershantverk vara till hjälp! Det är riktigt kul för hela familjen, terapeutiskt och kan verkligen hjälpa dig att koppla av. Canons Creative Park är en kostnadsfri och mångfacetterad onlinetjänst som gör att vem som helst med en Canon-skrivare kan hämta hundratals spännande projekt med pappershantverk. Avsnittet rolig tid med familjen rymmer en mängd stimulerande alternativ, till exempel spel, belöningstavlor, labyrinter, matematikhjälp, flerspråkiga alfabet – för att bara nämna några – så sätt på skrivaren och sätt igång!

Du behöver:

  • En skrivare – ta reda på vilken skrivare som passar dig bäst
  • Papper
  • Sax/universalkniv
  • Papperslim och trälim
  • Linjal eller vinkelhake
  • Blyertspenna
  • Föremål med spetsig topp
  • Tandpetare
  • Pincett

Brädspel

A colourful, customisable printed board game, with papercrafted characters on a tabletop.
Låt barnens fantasi flöda med det här äventyrsbrädspelet som kan anpassas med dina egna frågor och utmaningar.

Alla älskar brädspel och med Sugoroku får du chansen att skapa ditt eget. I detta äventyrsspel ska upp till åtta djuräventyrare ta sig igenom en mängd miljöer för att hitta skattkistan som väntar vid mållinjen. Med dussintals blanksteg kan föräldrar (eller barn) skapa skräddarsydda steg och instruktioner för att få en unik och personlig spelupplevelse. Varför inte lägga till frågor eller matematiska problem som dina barn måste lösa för att inkludera ett lärande element i det roliga?

Hantverkstips: Du kan använda vanligt papper för att skriva ut spelet eller prova matt fotopapper för att få ett mer hållbart resultat.

Skapa dockor

Paper fortune tellers puppets that resemble fictional characters.
Dessa lyckosiande sagodockor innehåller frågor och kryptiska meddelanden och uppmuntrar barnen att använda sin fantasi.

Alla som gillar sagor kommer att älska den här trion av pappersdockor som föreställer rödluvan, hennes farmor och den stora stygga vargen. När du har klippt ut och vikt dem enligt de enkla anvisningarna kan dessa dockor anpassas med frågor, gåtor och skämt.

Hantverkstips: Låt barnet använd en pincett för att plocka upp och fästa smådelar – det ger inte bara ett prydligare resultat, utan kan även hjälpa till att förbättra deras finmotorik.

Regnbågsfärgad väderkvarn

A papercraft colourful windmill.
Prova enkla utföranden, såsom denna regnbågsfärgade väderkvarn, för att skapa roliga sätt att hålla barnen sysselsatta.

Förutom att det är kul är Creative Parks pappershantverk även ett interaktivt sätt att dela kunskap med ditt barn. Den här regnbågsfärgade väderkvarnen är till exempel inte bara avsedd för lek i vinden, den kan även användas som ett utbildningsverktyg för att förklara hur vindkraft fungerar och de grundläggande principerna kring överföring av energi.

Hantverkstips: Se till att vika och göra veck längs de vikta kanterna och forma alla viktiga kurvor innan du limmar.

Papper för textiltryck

A white t-shirt with cacti iron on transfers (left). Two pages of different cacti images to be used as iron on transfers (right).
Ta fram modekännaren inom dig och låt kreativiteten flöda på t-shirts, tygväskor och mycket mer!

Både konst- och modeälskare kan inspireras att skapa t-shirts och tygväskor med Creative Parks utbud av papper för textiltryck med djur, växter, bilder och mycket mer. Om du inte kan hitta något som passar din smak, varför inte designa ditt eget och skapa ett mycket originellt utseende? Skapa helt enkelt en bild för utskrift på Canons papper för textiltryck på ljusa eller mörka textilier och stryk fast den på valfri tygaccessoar.

Hantverkstips: Innan du lägger pengar på nya tyger kan du först prova att uppgradera din befintliga garderob.

Strålande lådor

Papercraft boxes folded to resemble sweet treats.
Tänk utanför ramarna med Creative Parks färgglada lådor som håller prylar trygga och säkra.

Förvara allt från godsaker till prylar i dessa fiffiga förvaringslådor, som finns i en rad charmiga utföranden, till exempel muffins, glass, frukt eller till och med fordon. När dina barn har skapat och fyllt sina lådor kan de förvandla dem till presenter till någon speciell eller helt enkelt använda dem själva.

Hantverkstips: Använd en torkad kulspetspenna, blyertspenna eller något annat spetsigt föremål samt linjal för att dra längs linjerna och få skarpare, prydligare vikta kanter.

Avkopplande färgläggning

A printed colouring in page showing spot the difference.
Färgläggning hjälper till att inspirera fantasin och fokusera koncentrationen. Spel såsom finn felen är ett roligt sätt att fördriva tiden.

Färgläggning är en av de mest rogivande och kreativa aktiviteterna för barn. Det hjälper dem att fokusera på nuet och lugnar oroliga och stressiga tankar. Utöver en mängd målarblad – till exempel denna dinosaurie för yngre barn – finns det många roliga och varierade aktiviteter, som finn felen, labyrinter och punkt-till-punkt, i Creative Park som kan underhålla barnen och uppmuntra till avkoppling.

Hantverkstips: Gå till avsnittet ”Spel” i området ”Utbildning” i Creative Park, så hittar du ett brett utbud av utskrifter att välja bland.

Skrivet av Natalie Denton

Relaterade artiklar
Create a papercraft safari

KREATIV UTSKRIFT

Skapa en papperssafari

Skriv ut din egen familjeaktivitet med djurmotiv från Canons Creative Park och låt dig inspireras av naturen.

Print family life story

KREATIV UTSKRIFT

Skriv ut din familjs levnadshistoria

Skriv ut och pyssla med bilder av minnesvärda familjeögonblick.

Create your own family treasure hunt

KREATIV UTSKRIFT

Skapa en egen skattjakt med familjen

Upptäck hur du kan använda din PIXMA-skrivare och lite fantasi för att skapa ett spännande äventyr.

Relaterade produkter

Relaterade produkter

Relaterade produkter

Relaterade produkter

Rekommenderade appar

Relaterade artiklar

Bli inspirerad är din källa till användbara fototips, köpguider och insiktsfulla intervjuer – allt du behöver för att hitta den bästa kameran eller den bästa skrivaren och förverkliga din nästa kreativa idé.

Tillbaka till alla tips och tekniker