UTSKRIFTSTIPS

Skolstart: fem sätt att organisera dig med utskrifter

Från självhäftande etiketter till skräddarsydda bokmärken – upptäck hur du får en bra start på det nya läsåret med lite hjälp från Canons lättanvända skrivarutbud.
En bild tagen ovanifrån av några färgglada övningsböcker, en kalender, klistermärken och Canon-skrivarpapper.

Det är samma visa varje år. Det känns som att sommarlovet aldrig ska ta slut, vilket ger dig gott om tid att ta hand om all irriterande organisering som aldrig verkar strykas från att göra-listan under de mer hektiska månaderna – namnskyltar, en kalender med scheman, förvaring för konstverk.

Men sedan är det idrottsläger, semester utomlands och utflykter till stranden, och innan du vet ordet av börjar skolan om igen. Det här året kan vara annorlunda – det har mamma Elisha upptäckt inför hennes dotter Indias skolstart. Canons användarvänliga utbud av skrivare och pappersprodukter erbjuder många lösningar, från etiketter till utskrivbara magneter, för att hjälpa dig att organisera dig innan det ringer in – och hela familjen kan vara delaktig.

En tygväska med initialerna IB ligger på ett bord bredvid ett foto av en ung flicka, en kalender och en förpackning med Canons magnetiska fotopapper.

Genom att förvandla förberedelserna inför skolstarten till en rolig aktivitet som ni gör tillsammans kan barnen känna sig ännu mer entusiastiska inför att börja skolan igen.

Det här behöver du:

 • En Canon-skrivare som fungerar bra med kreativa appar och papper. Här använde vi Canon PIXMA TS7450-seriens skrivare och den kompakta Canon SELPHY CP1500, eftersom båda modellerna erbjuder trådlös kreativ utskrift med professionell standard och kan skriva ut i en mängd olika format.
 • Kreativ utskriftsapp. Appen Canon SELPHY Photo Layout för SELPHY-sortimentet har många layouter och alternativ för anpassning. För PIXMA-ägare har appen Easy-PhotoPrint Editor ett enormt utbud av färdiga fotomallar, medan appen Canon Creative Park innehåller hundratals kreativa designer.
 • Kreativt skrivarpapper. För SELPHY CP1500 kan du välja mellan olika format, med eller utan självhäftande baksida. För PIXMA-användare ger papper för textiltryck (för ljusa eller mörka textilier), Canon magnetiskt fotopapper och matt fotopapper många kreativa alternativ.

1. Anpassa saker med papper för textiltryck

En kvinna klipper ut bokstaven B från ett pappersark. I bakgrunden syns en Canon-skrivare och en vas med solrosor på ett träbord.

Skriv ut designer från en dator eller direkt från din smartphone eller surfplatta med hjälp av Canon Creative Park-appen. Besök App Store eller Google Play för att hämta appen, sedan behöver du bara ett Canon ID och en Canon-skrivare som stöds.

En kvinna hjälper en liten flicka i en grön skolklänning att ta på sig en ryggsäck i köket. På ryggsäcken står initialerna IB.

Du kan använda papper för textiltryck på en mängd olika material så att barnen kan välja egna illustrationer till sina t-shirtar och tygväskor.

Skolväskor, t-shirtar och pennfodral ser ofta ganska lika ut, så är det bara. Varför inte lägga till ett anpassat motiv som hjälper barnen att känna igen sina saker när det är dags att gå hem för dagen?

Creative Park, Canons kostnadsfria kreativa resursnav, erbjuder än mängd roliga mallar som du han hämta och skriva ut med en Canon PIXMA-skrivare på papper för textiltryck* i A4-format som finns för ljust eller mörkt tyg. Barnen kan delta genom att välja en design som de känner speglar deras personlighet – kanske kombinera deras initialer med ett favoritdjur som en val eller en parakit. India valde en basketbolldesign och sina initialer för att anpassa sin tygväska.

När du har skrivit ut en design klipper du ut den noggrant med en sax och följer den enkla guiden som medföljer pappret för textiltryck för att stryka på det på ditt tyg.

Läs mer om hur du använder Canons papper för textiltryck i vår artikel om hur du anpassar din garderob med textiltryck.

2. Fäst självhäftande etiketter på flaskor och lunchlådor

En vit Canon-skrivare skriver ut ett litet pappersark med samma bild av en ung flicka åtta gånger.

Använd Canon SELPHY CP1500-skrivaren för att skriva ut anpassade etiketter på fyrkantiga klistermärken (KC-18IS, 54 x 54 mm), klistermärken i kreditkortsformat (KC-18IF, 54 x 86 mm) eller miniklistermärken (KC-18IL, 22 x 17,3 mm).

Ett par händer fäster försiktigt ett klistermärke med en bild av en ung flicka som springer på en grön vattenflaska.

Dra av baksidan och fäst det på barnets lunchlåda eller vattenflaska.

Många skolor ber nu barn att ta med sig en egen vattenflaska varje dag. Men eftersom enhörningar, dinosaurier och vissa tecknade figurer är populära bland skolbarnen kan flaskorna enkelt blandas ihop, något som Elisha och India snart upptäcker.

Använd den kompakta skrivaren Canon SELPHY CP1500 för att skapa egna anpassade etiketter till flaskor, lunchlådor och glasögonfodral med hjälp av Canon SELPHY klisterark. Canon SELPHY Photo Layout-appen har ett alternativ för etikettlayout så att du kan välja ett foto från kamerarullen och anpassa det med text, stämplar och färger. Det finns även ett alternativ för minietiketter som gör att du kan skriva ut åtta mindre bilder – identiska eller olika – på ett ark.

Lunchlåda i metall? Inga problem – använd bara Canon PIXMA-skrivaren för att skriva ut etiketter på Canons magnetiska fotopapper istället. Klistermärkena fäster på ytan och du kan ta bort dem när du behöver rengöra lunchlådan.

3. Håll koll på scheman

En bild tagen ovanifrån av en person som fyller i datum under september i en hemgjord kalender.

Förvandla dina favoritbilder av familjen till anpassade kalendrar, så att du aldrig missar en klubbträff eller lekträff efter skolan. Du kan till och med skapa små magneter med Canons magnetiska fotopapper för att sätta upp scheman och kalendrar på kylskåpet.

En vit Canon-skrivare som skriver ut en bild av en ung flicka i skoluniform. Bilden innehåller även en liten QR-kod.

Canon SELPHY CP1500 kan även skriva ut QR-koder så att du kan lägga till länkar till klubbar och organisationer i utskrifterna för enkel åtkomst till adressuppgifter och scheman.

Bild på måndag, idrott på tisdag, naturvetenskap på onsdag. Det är svårt nog att hålla reda på allt som barnen och tonåringarna behöver komma ihåg till olika lektioner under veckan – och då har vi inte ens nämnt klubbträffar efter skolan och fritidsaktiviteter, från simning till sång, flöjt till friluftsliv.

Genom att skriva ut deras scheman och sätta upp dem på en anslagstavla eller på kylskåpet kan du och barnen snabbt se vad de behöver komma ihåg att ta med sig en viss dag. Du behöver inte längre rusa in på träningen för att lämna ett par glömda fotbollsskor.

Du kan även skriva ut kalendrar med Easy-PhotoPrint Editor-appen där du kan lägga till födelsedagskalas, lekträffar eller andra familjesammankomster och anteckna vem som lämnar eller hämtar barnen från skolan en viss dag.

4. Organisera mappar och visa upp konstverk

En ung flicka i en grön skolklänning drar av ett klistermärke från ett ark. I bakgrunden syns två färgglada övningsböcker.

Skriv ut etiketter på kort eller papper och fäst dem på framsidan av plast- eller läsmappar. Till övningsböcker kan du skapa och skriva ut etiketter med ditt barns namn, klass eller skolämne.

En svart Canon-skrivare skriver ut ett barns färgglada teckning. Det ursprungliga konstverket syns bredvid skrivaren.

Du kan skriva ut vackra, detaljrika bilder som håller länge så att du kan göra dina barns konstverk rättvisa. Om skrivaren har en scanner kan du även scanna in konstverk och skriva ut dem.

Barn kommer ofta hem med massor av konstverk som de har gjort själva. Du kanske vill förvara dem i lådor på vinden. Då är klistermärken med barnets namn eller ett gulligt porträtt av dem, deras ålder eller året praktiska när du organiserar dem så att du kan hitta dem igen när barnen är lite äldre och du vill minnas tillbaka.

Innan du lägger undan allt, varför inte fotografera dina favoritkonstverk och skriva ut dem med Canons fotopapper, som Elisha har gjort, och förvandla dem till kvalitetsutskrifter som håller länge? (Om skrivaren har en scanner kan du även scanna in konstverk och skriva ut dem.) Du kan rama in dem och hänga upp dem i barnens rum eller ge bort dem i present till mor- och farföräldrar.

Du kan till och med skriva ut vissa på Canons magnetiska fotopapper och sätta upp dem på kylskåpet, så behöver du inte oroa dig för att originalet ska bli smutsigt, gå sönder eller bli slitet. Varje pappersark är endast 10 x 15 cm stort, så du kan visa upp flera konstverk samtidigt.

5. Skriv ut bokmärken

En bild tagen ovanifrån av färgglada övningsböcker, ark med klistermärken och en Canon-skrivare som skriver ut en bild av en ung flicka i skoluniform.

Canon SELPHY-skrivare kan användas med alla smarta enheter var du än är, så att du snabbt och enkelt kan göra etiketter när du har en stund över och sedan fästa dem på dina saker senare.

Barn kan använda appen SELPHY Photo Layout för att utforma och skriva ut sina egna bokmärken så att de inte tappar bort var i skolboken de är.

Välj alternativet för bokmärkeslayout och papper med vykortsstorlek (100 x 148 mm) och välj sedan om du vill ha de valda bilderna – vilket kan vara allt från favoritdjur till miniutskrifter från semestern –längs bokmärkets övre eller nedre del.

PIXMA-användare kan hitta färdiga bokmärken med olika djurCreative Park-webbplatsen. Det finns till och med söta alternativ formade som hus.

Med både SELPHY- och PIXMA-skrivare är det bara att skriva ut och klippa ut.

Alternativet för bokmärkeslayout i appen SELPHY Photo Layout är även användbart för att skriva ut ID-foton till buss- eller bibliotekskort.

Med en skrivare och papper från Canon behöver dessa uppgifter inte vara tråkiga. Välj ett projekt och gör det till roligt och fantasifullt pyssel som hela familjen kan delta i under en regnig eftermiddag.


* Kompatibilitet för papper för textiltryck på ljusa textilier LF-101: PRO-100/PRO-100S, TS-serien (förutom TS31xx-serien/TS20x-serien), TR-serien (förutom TR45xx-serien), MG77xx-serien/MG75xx-serien/MG68xx-serien/MG67xx-serien/MG57xx-serien/MG56xx-serien/MG36xx-serien, iX68xx-serien

Kompatibilitet för papper för textiltryck på ljusa textilier DF-101: PRO-100/PRO-100S, TS-serien (förutom TS31xx-serien/TS20x-serien), TR-serien (förutom TR45xx-serien), G-serien (förutom GM40xx-serien/GM20xx-serien), MG77xx-serien/MG75xx-serien/MG67xx-serien, iP87xx-serien/iX68xx-serienSkrivet av Rachel Segal Hamilton

Relaterade produkter

 • Skrivare för hemmabruk

  Canon SELPHY CP1500

  Skapa mycket hållbara utskrifter med fylliga färger på bara några sekunder med den här lättanvända kompakta fotoskrivaren.
 • Skrivare för hemmabruk

  SELPHY SQUARE QX10

  Bevara din speciella minnen som vackert utformade utskrifter som du kan göra skapa var som helst, trådlöst.
 • Skrivare för hemmabruk

  PIXMA TS7450-serien

  En elegant allt-i-ett-skrivare för den teknikintresserade, med en mängd kreativa utskriftsbehandlingar och en automatisk dokumentmatare som gör det enklare att kopiera och scanna flera olika ark.
 • Bläckstråleskrivare

  Magnetic Photo Paper MG-101

  Tillför mer kreativitet och interaktivitet i dina fotoutskrifter med Canons Magnetic Photo Paper MG-101.
 • Relaterade artiklar