UTSKRIFTER

De bästa skrivarna för fotoutskrifter

Här är de bästa skrivarna för utskrift av foton av hög kvalitet hemma och när du är på resande fot, från små till stora och för att passa varje budget.
Händer som håller upp ett barn som hänger upp en inramad fotoutskrift på väggen.

Ett fotografi har kraften att fånga ett ögonblick i tiden och förvandla det till ett värdefullt minne. Men den kraften går förlorad när den göms på en hårddisk eller bland sidor av digitala medier.

När du skriver ut dina favoritfoton förvandlas de till fysiska enheter som kan ramas in och visas runt om i hemmet, ges bort som minnessaker och presenter, sättas in i en klippbok eller ett fotoalbum, eller till och med skrivas ut som etiketter för att anpassa dina ägodelar.

Det finns ett brett utbud av skrivare som gör att du kan skapa dina egna utskrifter, när och var du vill – från kompakta skrivare som du kan ta med dig på semestrar och särskilda evenemang, till storformatsskrivare för att producera stora utskrifter som du kan rama in och hänga på väggen.

Så hur väljer du den bästa hemmaskrivaren för foton? Här tar vi en närmare titt på vad Canons skrivarsortiment har att erbjuda.

De bästa allround-fotoskrivarna

En kvinna som håller i ett utskrivet bildmontage bredvid en Canon PIXMA-skrivare på en träliknande yta

Canon PIXMA TS7450A-seriens skrivare kan skriva ut foton med eller utan kanter i storlekar från 91 x 55 mm och fyrkantiga alternativ, upp till A4. Den skulle vara perfekt för att skriva ut ett bildmontage eller ett urval av foton i olika storlekar som du vill visa upp på en gallerivägg eller tillsammans i en stor ram.

Händer som håller bröllopsfoton ovanför ytterligare foton ordnade på ett bord.

Att skriva ut dina foton kan hjälpa dig att bli en bättre fotograf, så att du kan identifiera vad du gillar eller ogillar med en bild och de aspekter som kan förbättras.

En multifunktionsskrivare gör det snabbt och enkelt att omvandla digitala minnen till vackra utskrifter för att dekorera ditt hem eller dela dem med nära och kära. Utskriftens fysiska natur innebär att bilderna tycks få ett större värde, särskilt i form av presenter.

Den mångsidiga Canon PIXMA TS7450a-serien är enkel att använda med inbyggd scanner och Wi-Fi-anslutning till din dator eller smartphone. Den är kompatibel med den kostnadsfria appen Canon PRINT och kan skriva ut fotoutskrifter utan kant på 100 x 150 mm i färg på så lite som 43 sekunder.

I allmänhet är det så att ju fler bläck som en skrivare använder, desto bättre blir fotokvaliteten. PIXMA TS7450a-serien använder ett pigmentbaserat svart bläck för skarpa, kladdfria svartvita utskrifter och färgbaserade bläck i cyan, magenta och gult för foton.

Om du vill ha ännu bättre fotokvalitet, kanske för att skapa ditt eget bröllopsalbum, har Canon PIXMA TS8350a-serien ett pigmentbaserat svart bläck, men även färgbaserade bläck i svart, cyan, magenta, gult och fotoblått, och alla är tillgängliga som standard, XL och XXL. De extra färgerna förbättrar kvaliteten på fotoutskrifter, ger större färgutrymme eller färgomfång, samt förbättrar färgtonsomfånget så att du kan bibehålla fler detaljer i mörka skuggor och ljusa högdagrar. Den speciella fotoblå färgen möjliggör särskilt mjuka kontraster i den blå himlen i landskapsfoton.

PIXMA TS8350a-serien kommer till sin fulla rätt vid supersnabb fotoutskrift. Precis som med PIXMA TS7450a-serien går det att producera fotoutskrifter utan kanter i flera olika storlekar, men den här skrivaren kan skriva ut ett foto utan kanter på 100 x 150 mm på bara 17 sekunder.

Bästa fotoskrivaren för mobil utskrift och scrapbooking

Ett par händer håller en utskriven bebisbild över en Canon SELPHY CP1500 med ytterligare utskrivna foton runt den.

En kompakt skrivare som Canon SELPHY CP1500 passar perfekt för att skapa ett album som firar barnets första år. Börja med graviditetsbilder och ta med ultraljudsbilder eller foton av födelsebeviset och gratulationskort för att fånga hela upplevelsen. Skriv ut bilderna i en mängd olika storlekar och experimentera med layouten och ordningen.

En kvinna sitter i en soffa och sätter in fotoutskrifter från en Canon SELPHY Square QX10 i en klippbok.

Med den batteridrivna Canon SELPHY Square QX10 kan du skriva ut foton var som helst. Wi-Fi Direct gör det enkelt att ansluta till en smartphone, surfplatta eller kompatibel kamera, medan den avdragbara självhäftande baksidan innebär att utskrifterna är perfekta för scrapbooking eller för att fästa på nästan vad som helst.

De skrivare vi har gått igenom hittills är stationära modeller/bordsmodeller som har inbyggt Wi-Fi så att du kan placera dem var som helst i hemmet. Men om du vill skriva ut när du är på språng kan Canons kompakta, mobila skrivare tas med vart du än går för att skapa utskrifter direkt från din smartphone eller kompatibla kamera. Det är ett bra sätt att ge bort minnessaker till familj och vänner eller till och med skapa egna vykort från dina resor för att skicka hem.

Den kompakta Canon SELPHY CP1500 har stöd för flera papperstyper, från papper i vykortsformat (RP-108 and KP-36IP) till minietiketter (KC-18IL), med papper i kreditkortsformat (KC-36IP och KC-18IF) och fyrkantigt papper (KC-18IS) däremellan. Varje pappersförpackning innehåller en bläckpatron som är fylld med exakt den mängd bläck som behövs. Fotoutskriftshastigheten är cirka 41 sekunder för en utskrift i vykortsformat på 100 x 150 mm.

Canon SELPHY Square QX10 är en fristående mobil skrivare med ett internt uppladdningsbart batteri som producerar kvadratiska foton på 68 mm på något större etikettpapper på 72 x 85 mm, vilket gör att du kan skriva egna bildtexter längst ned på fotoutskrifterna. Precis som med den större Canon SELPHY CP1500 kan du använda olika layoutalternativ och lägga till dekorativa stämplar, kanter och specialeffekter via appen Canon SELPHY Photo Layout.

Den bärbara skrivaren Canon Zoemini 2 är liten nog att rymmas i en ficka, vilket gör den perfekt för scrapbooking på resan eller för att ta med sig till en festival för direktutskrivna selfies.

Ta reda på mer i vår guide om att vara kreativ med en kompakt fotoskrivare.

Bästa fotoskrivaren för stora projekt

En Canon PIXMA-skrivare som omges av färgstarka fotoutskrifter, varav en ligger i skrivarfacket.

Canon PIXMA G650 har sex färgbaserade färgbläckbehållare i cyan, magenta, gult, rött, svart och grått för en bred färgrymd och ett brett tonomfång samt förbättrad svartvit fotoutskrift.

MegaTank-bläckflaskor installeras i en Canon PIXMA-skrivare.

MegaTank-enheterna med hög kapacitet i PIXMA G650 har genomskinliga fönster framtill, vilket gör det enkelt att hålla reda på bläcknivåerna.

Om du arbetar med ett långsiktigt projekt som kräver många fotoutskrifter, särskilt i stora storlekar, kan det kännas lite jobbigt att byta bläckpatroner regelbundet. Canons MegaTank-skrivare har bläckbehållare med relativt hög kapacitet som tar bläckpatronerna ur ekvationen.

Canon PIXMA G650 är en särskilt stark utmanare som ger mäktig fotokvalitet baserat på sex färgbaserade bläck. Varje uppsättning billiga bläckflaskor räcker för att skapa upp till 3 800 färgfotoutskrifter på 100 x 150 mm och även utskrifter utan kant stöds för upp till fullständiga A4-/Letter-storlekar. Påfyllningen av behållarna är enkel och kladdfri.

Precis som med de andra PIXMA-skrivarna vi har nämnt har G650 inbyggt Wi-Fi och stöd för molnbaserad scanning och utskrift, samt en inbyggd högupplöst scanner som gör det ännu enklare att scanna och kopiera foton.

Bästa skrivaren för fotoutskrifter av professionell kvalitet

En kvinna som står vid en Canon PIXMA-skrivare, vilken står på ett skrivbord bredvid en datorskärm. Utskrivna foton visas i ramar på väggen bakom.

Canon PIXMA PRO-200 är en proffsig färgbaserad fotoskrivare, vars professionella kvalitet på utskrifter i färg och svartvitt är oöverträffad. Skrivaren är perfekt för glättade och glansiga fotopapper, men ger även vackra utskrifter på matt fotopapper och konstpapper.

Om du vill ta dina fotoutskrifter till nästa nivå ger Canon PIXMA PRO-200 utskrifter A3+-utskrifter (329 x 483 mm) utan kant på bara 90 sekunder. Den kan även producera upp till 990 mm långa fotoutskrifter i panoramaformat så att du verkligen kan f med hela bilden, vilket är perfekt för landskapsfotografering.

PIXMA PRO-200 har åtta färgbaserade bläckpatroner som är framtagna för att ge fotoutskrifter av professionell kvalitet. Den är därför den perfekta skrivaren för de mest krävande kreativa fotograferna som vill ha den bästa fotokvaliteten och större utskrifter.

Flera inmatningsfack garanterar kompatibilitet med relativt tjocka konstpapper och vanliga fotopapper, så att du kan experimentera med utseendet och känslan på dina utskrivna bilder. Canons kostnadsfria Professional Print & Layout-program gör det enkelt att designa sidor med flera bilder, och ger även enkla alternativ för att anpassa färgåtergivning, ljusstyrka och kontrast.

Så här får du bra foton att se fantastiska ut

En hand sätter in ett bröllopsfoto i en ram på en träyta.

Canon har en mängd olika typer av skrivarpapper och alla kan bidra med något annorlunda till ditt utskrivna foto. För bröllopsfoton kan en matt yta som Matte Photo Paper passa bäst för subtil färgbehandling eller romantiskt svartvitt.

En bild före och efter av ett par på bröllopsdagen intill en sjö – mörk och oredigerad till vänster och den ljusare versionen till vänster, redigerad i Digital Photo Professional.

Det kan vara bra att veta hur du ska redigera dina foton så att du kan korrigera misstag, förbättra kompositionen och justera inställningarna. Ta reda på hur du bearbetar dina bilder med hjälp av en programvara som Digital Photo Professional i vår guide om enkla tips för bildredigering.

För högkvalitativa och hållbara fotoutskrifter är pappersval lika viktigt som bläcket. De olika profilerna i Canons skrivardrivrutiner säkerställer att processen är finjusterad för att ge bästa möjliga noggrannhet vad gäller färg, ljusstyrka och kontrast, och att utskrifterna är mycket beständiga mot kladd och blekning över tid.

Glättat papper är särskilt bra när du vill skapa levande och kraftfulla färgfoton. Icke-reflekterande matt papper kan fungera bättre för dramatiska svartvita fotoutskrifter och för en mer subtil färgbehandling, till exempel för porträtt och bröllopsfoton.

Det finns ett brett utbud av Canon-fotopapper att välja bland, bland annat det kostnadseffektiva Glossy Photo Paper ”Everyday Use”, det tjockare och lite flottare Phota Paper Plus Glossy II, Photo Paper Plus Semi-gloss med lyxig satinmatt yta och Matte Photo Paper som är utmärkt för såväl matta fotoutskrifter, som för gratulationskort och pysselprojekt. Alla dessa fotopapper finns i en mängd olika storlekar. Det kan vara en bra idé att testa några olika fotopapper för att se vilka du gillar.

Canons utbud av skrivare och papper innebär att fotografer kan vara säkra på att deras fotoutskrifter gör bilderna rättvisa, oavsett hur eller var de avser att visa upp dem. Från mobila modeller som gör det roligt att skriva ut med familj och vänner vid speciella tillfällen, och stationära skrivare som är lika bra på dokument- och fotoutskrifter, till MegaTank-skrivare som är praktiska och kostnadseffektiva för större projekt. Canon PIXMA PRO-200 ger även professionella utskrifter i stora format till ett relativt överkomligt pris för att verkligen göra intryck.

Skrivet av Matthew Richards


Relaterade produkter

Relaterade artiklar

 • En svart Canon SELPHY CP1500, en grön Canon SELPHY Square QX10, en turkos Canon Zoemini S2 och en roséguldfärgad Canon Zoemini 2 är utspridda framför en grå bakgrund och är omgivna av utskrifter, klistermärken och tillbehör.

  KREATIVA UTSKRIFTER

  De bästa bärbara Canon-skrivarna

  Utforska Canons utbud av kompakta skrivare för att ta reda på vilken som passar dig bäst.

 • En bild före och efter av ett par på bröllopsdagen intill en sjö – mörk och oredigerad till vänster och den ljusare versionen till höger, redigerad i DPP.

  GRUNDERNA INOM REDIGERING

  Så redigerar du speciella bilder

  Förbättra dina bilder från speciella tillfällen med de här enkla tipsen för bildredigering.

 • BRÖLLOPSFOTOGRAFERING

  Skapa ett eget bröllopsalbum

  Det kan vara mycket givande att skapa ett eget bröllopsalbum. Ta reda på hur du gör med våra experttips.

 • KREATIV UTSKRIFT

  Mitt första år i utskrifter

  Porträttfotografen Jemella Ukaegbu delar med sig av sina bästa tips för att fånga och bevara ditt barns första år.