KÖPGUIDE

Canons julklappsguide

Hitta de perfekta julklapparna till familj och vänner!
En Canon SELPHY CP1500 inslagen med ett rött band och omgiven av oskarpa ljusslingor.

Behöver du julklappstips till kreativa personer? Canon har allt du behöver. Oavsett om du letar efter unika julklappar till en fotograf eller vill överraska en vloggare i din närhet med en ny kamera eller ge en uppgradering i fullformat till en fotostudent, så hittar du den perfekta presenten i vår omfattande julklappsguide.

Det är svårt att hitta julklappar till vissa personer, men en ny teknikprodukt kanske är precis vad någon i din närhet letar efter. Vi har samlat några förslag på de bästa presenterna från Canon till alla som gillar att vara kreativa, oavsett vilken budget du har. Hitta några av de bästa julklapparna till familj och vänner, från vloggkit och banbrytande systemkameror till Canon-objektiv som gör att du kan fånga världen på spännande nya sätt. Varning: Du kommer troligtvis även att hitta inspiration till din egen önskelista.

Julklappar till vloggare, bloggare och innehållsskapare

Två kvinnor filmar sig själva med vloggkameran Canon PowerShot V10 framför en julgran pyntad med ljusslingor.

Canon PowerShot V10:s enkla kontroller, kompakta design och helautomatiska lägen gör det enkelt att komma igång med vlogging. Om du känner någon som redan äger en PowerShot V10 är mikrofonen Canon DM-E100 och stativhandtaget HG-100TBR perfekta tillbehör.

En kvinna i rosa jumpsuit filmar ett blomstermotiv med en Canon EOS R50-kamera.

EOS R50 är full av kreativa funktioner som väntar på att utforskas. Den levereras med bland annat fokusgaffling och djupkomposition för att ta närbilder med utmärkt detaljrikedom, och en kreativ variationsfunktion som tillhandahåller flera bildredigeringar så att du kan välja dina favoriter.

Om du har läst vår guide till Canon-kameror för vlogging vet du redan att Canon PowerShot V10 är den perfekta presenten för personer som vill skapa filmer av hög kvalitet som kan delas online.

Kameran är kompakt nog att få plats i fickan så att du kan ta med den vart du än går men har en stor sensor av 1.0-typ och ger skarp film i 4K UHD. Den är försedd med stereomikrofoner, men har även ett 3,5 mm mikrofonuttag som gör att du kan ansluta en extern mikrofon, till exempel den lätta Canon DM-E100, för kristallklart ljud.

Med ultravidvinkelobjektivet, motsvarande 19 mm på en fullformatskamera, kan du rymma mer i bilden och förbättrad bildstabilisering gör det möjligt att spela in stabila filmer även när du går. Den har till och med en inbyggd funktion för livestreaming och kan fjärrstyras med Canon Camera Connect-appen.

Det är enkelt att använda PowerShot V10 tack vare den intuitiva touchskärmen på 5 cm som kan vinklas 180° uppåt för vlogging. Det inbyggda stativet kan justeras för tagning i både låg och hög vinkel. Den har även ett standardstativfäste. Om du vill ha ännu enklare användning med en hand finns Canons stativhandtag HG-100TBR med låg vikt, en trådlös fjärrkontroll och ett praktiskt mikrofonfäste. Det kan även användas som ett stadigt stativ när du behöver extra stabilitet.

Om personen du ska köpa en present till vill ha en kamera med utbytbara objektiv är Canon EOS RP ett fantastiskt kreativt verktyg. Den har dessutom videoupplösning upp till 4K och smidig, exakt Dual Pixel CMOS-autofokusering vid inspelning i Full HD.

Canon RF 16mm F2.8 STM är ett bra objektiv för vlogging med EOS RP. Ultravidvinkeln fångar upp massvis av detaljer medan den stora bländaren på f/2,8 gör att du kan skapa ett bioliknande utseende. Den är även utrustad med en tyst fokuseringsmotor så att det är mindre sannolikt att ljudet fångas upp av kamerans mikrofon.

Canon EOS R50 är kanske den perfekta systemkameran för seriösa innehållsskapare då den har funktioner som finns på mer avancerade kameror i Canon EOS R-systemet. Men den är kompakt, lätt och enkel att använda för de som är mer vana vid att fotografera med en smartphone.

Filmer som spelats in på EOS R50 ser fantastiska ut. Dess 4K UHD-filmer översamplas från 6K för bättre kvalitet än vanlig 4K-film, medan Dual Pixel CMOS AF gör det enkelt att få skärpa i hela bilden. Kameran kan även användas som webbkamera för verklighetstrogna videosamtal eller streaming och den vinklingsbara touchskärmen gör det enkelt att spela in från kreativa vinklar.

Julklappar till fotofantaster som vill övergå till fullformat

En kvinna står på en bro och håller upp en Canon EOS R8-kamera medan hon tittar på skärmen på baksidan.

Med Canon EOS R8 kan du både spela in bioliknande 4K-film och mäktig Full HD-film i slow motion vid upp till 180p.

Ett par händer håller upp en Canon EOS RP-kamera med den vinklingsbara touchskärmen utfälld och vinklad uppåt. Den visar en person som står framför ett fönster och en tegelvägg.

Canon EOS RP på 26,2 MP är en liten och lätt EOS-kamera i fullformat, men den har många kreativa alternativ, som HDR-fotografering och fotografering med multiexponering, tyst läge och fokusgaffling för knivskarpa närbilder.

Canon EOS R8 är ett utmärkt alternativ för personer som vill ta steget upp till fullformat. Den här lätta systemkameran på 24,2 MP stöds av Canons omfattande sortiment med RF-objektiv och är full av användbar teknik, bland annat banbrytande Dual Pixel CMOS AF II-fokusering med intelligent motivigenkänning och -följning. Den kan automatiskt hitta och följa en mängd olika motiv, bland annat människor, hundar, fåglar, bilar och flygplan – ända ut till bildens kanter.

EOS R8 har även många avancerade filmfunktioner, till exempel zebramarkeringar, fokuspeaking och en indikator för False colour som hjälper dig att få mer professionella resultat.

Canon EOS RP är en nybörjarvänlig systemkamera som är full med kreativa funktioner som gör att du kan ta din fotografering till nästa nivå. Kamerans fullformatssensor gör det enkelt att få professionella effekter med kort skärpedjup för porträtt och närbilder, och den banbrytande RF-fattningen ger en ny nivå av bildkvalitet i fullformat.

Som den mest prisvärda fullformatskameran i Canon EOS R-systemserien med systemkameror är EOS RP en fantastisk startpunkt när du beger dig in en värld med Canon RF-objektiv med höga prestanda. Canons bästa objektiv någonsin ger otrolig bildkvalitet och har funktioner som inte har varit möjliga tidigare. Ta en titt på det lätta Canon RF 800mm F11 IS STM-superteleobjektivet som är perfekt för blivande naturfotografer och det mångsidiga Canon RF 50mm F1.8 STM som tar fantastiska bilder med stor bländare.

Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM-objektivet passar utmärkt som komplement till EOS RP och fångar allt från vidsträckta landskap till porträttbilder som fokuserar på huvud och axlar, utan att du behöver byta objektiv.

Canon RF 24-105mm F4L IS USM har ökade prestanda med den professionella L-seriens byggkvalitet och en konstant maximal bländare på f/4 som ger en konsekvent exponering även när objektivet zoomas.

Julklappar från Canon för att fånga ögonblick med familjen både inomhus och utomhus.

En leende kvinna håller upp en Canon EOS R100 framför ansiktet för att ta en familjebild i trädgården.

Canon EOS R100 har praktiska guidade menyer och Creative Assist, vilket gör den enkel använda. Om du ansluter telefonen till kameran kan du välja att automatiskt skicka dina stillbilder och filmer till telefonens bibliotek medan du fotograferar eller spelar in.

Två Canon PowerShot PX:er, en svart och en vit, på ett festligt dekorerat bord.

Tack vare zoomobjektivet på 19–57 mm, som kan panorera 340 grader och luta 110 grader, kan Canon PowerShot PX automatiskt skapa foton och videor i farten. För ökad bekvämlighet levereras den med röstaktivering och motivigenkänning samt inbyggd Wi-Fi och enkel USB-C-laddning.

Canon EOS R100 är en fantastisk allround-kamera för att fånga unika familjeögonblick i otroligt detaljerade bilder med 24,1 MP eller i enastående 4K UHD-filmklipp. Det avancerade autofokussystemet Dual Pixel CMOS ser till att snabba rörliga motiv är i fokus. Kombinera kameran med ett objektiv med bildstabilisator, till exempel Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM, för att enklare ta skarpa bilder under familjeäventyr i naturen.

Det är dessutom enkelt att dela med sig av dessa minnen. Kameran har trådlös anslutning, vilket gör det enkelt att lägga till bilder i meddelanden eller publicera på sociala medier, samt fjärrstyra kameran för fantastiska familjeselfies via Canon Camera Connect-appen på din smartphone.

Ett annat familjevänligt alternativ är Canon PowerShot PX. Den här smarta kompaktkameran följer automatiskt händelserna och komponerar bilder och filmer med hjälp av ett särskilt objektiv för panorering och lutning. Kameran kan prioritera vissa ansikten i ett motiv och har röstaktivering som gör den otroligt enkel att använda.

För filmentusiasterna i din närhet har vi den kompakta Canon PowerShot ZOOM. Den här distinkta monokikaren har en zoomfunktion som snabbt växlar mellan 100 mm och 400 mm, och den har ett digitalt förbättrat alternativ för 800 mm så att hela bilden fylls när du fotograferar på avstånd. Det är det perfekta valet för utomhusfilmer och -bilder, särskilt om du vill fånga djur och natur.

En kompakt skrivare som Canon SELPHY CP1500 fulländar det kreativa fotograferingspaketet till jul. Den här trådlösa modellen ger utskrifter i vykortsformat med kraftigare färger på bara 41 sekunder, vilket gör den perfekt för att ge bort minnen från familjesammankomster medan de fortfarande pågår. Utskrifterna håller i upp till 100 år1 när de förvaras i album, så framtida generationer kan också återuppleva dessa ögonblick.

Ge dina nära och kära en julklapp som hjälper dem att utforska sin kreativa sida.

Marcus Hawkins
  1. När de förvaras i album. Baserat på accelererade tester, vid en temperatur på 23 °C och en luftfuktighet på 50 %.

Relaterade produkter

Relaterade artiklar