KÖPGUIDE

Canons julklappsguide

Hitta de perfekta julklapparna till familj och vänner!
En familj som firar och sjunger karaoke och fångar ögonblicket med en Canon PowerShot PX.

Behöver du julklappstips till kreativa personer? Oavsett om du vill överraska en vloggare i din närhet med en ny kamera eller ge en uppgradering i fullformat till en fotostudent, så hittar du den perfekta presenten i vår omfattande julklappsguide.

Det är svårt att hitta julklappar till vissa personer, men en ny teknikprodukt kanske är precis vad någon i din närhet letar efter. Vi har samlat några förslag på de bästa presenterna från Canon till alla som gillar att vara kreativa, oavsett vilken budget du har. Du hittar några av de bästa rekommendationerna för familj och vänner med allt från vloggutrustning till banbrytande systemkameror.

Julklappar till vloggare, bloggare och innehållsskapare

En man som går på en strand medan han filmar sig själv med PowerShot G7 X Mark III.

Förutom att spela in otroliga 4K-videor är Canon PowerShot G7 X Mark III ett kraftfullt verktyg för fotografering. Den kan ta bilder på 20,1 MP med upp till 30 b/s (bildrutor per sekund) i serietagning i RAW-format för upp till 70 bilder.

En kvinna i ullhatt som håller en Canon EOS RP mot ögat.

Canon EOS RP på 26,2 MP är den minsta och lättaste EOS-kameran i fullformat, men den har många kreativa funktioner, som HDR-fotografering och fotografering med multiexponering, tyst läge och fokusvariation för knivskarpa närbilder.

Om du har läst vår guide till Canon-kameror för vlogging vet du redan att Canon PowerShot G7 X Mark III är den perfekta presenten för personer som vill skapa filmer av hög kvalitet som kan delas online.

Den är kompakt nog att få plats i fickan så att du kan ta med den vart du än går men har en stor sensor av 1.0-typ och ger skarp film i 4K. Den har till och med ett 3,5 mm mikrofonuttag som gör att du kan ansluta en extern stereomikrofon, till exempel den lätta Canon DM-E100, för kristallklart ljud.

PowerShot G7 X Mark III öppnar upp för nya kreativa möjligheter för filmare med 120 b/s Full HD-film i hög hastighet för smidig inspelning i slow motion och vertikal filmuppspelning som är perfekt för sociala medier. Den har dessutom en inbyggd funktion för livestreaming.

PowerShot G7 X Mark III är enkel att använda tack vare den intuitiva touchskärmen på 3 tum som kan vridas 180 grader för vlogging. Om du vill ha ännu enklare användning med en hand finns Canons stativhandtag HG-100TBR med låg vikt, en trådlös fjärrkontroll och ett praktiskt mikrofonfäste. Det kan även användas som ett stadigt stativ när du behöver extra stabilitet.

Om personen du ska köpa en present till vill ha en kamera med utbytbara objektiv är Canon EOS RP ett fantastiskt kreativt verktyg. Den har dessutom videoupplösning upp till 4K och smidig, exakt Dual Pixel CMOS-autofokusering vid inspelning i Full HD.

Canon RF 16mm F2.8 STM är ett bra objektiv för vlogging med EOS RP. Ultravidvinkeln fångar upp massvis av detaljer medan den stora bländaren på f/2,8 gör att du kan skapa ett bioliknande utseende. Den är även utrustad med en tyst fokuseringsmotor så att det är mindre sannolikt att ljudet fångas upp av kamerans mikrofon.

Julklappar till fotografer som vill övergå till fullformat

En kvinna i en grå tröja med en Canon EOS 6D Mark III-kamera.

Canon EOS 6D Mark II hjälper dig med nästa steg på din kreativa resa och är perfekt för porträtt, landskap och till och med video.

En man håller upp en Canon EOS R6 och justerar inställningarna på skärmen.

Canon EOS R6 introducerar banbrytande teknik, till exempel tyst bildtagning med 20 b/s och en bildstabilisator i kamerahuset som ger stabilisering i upp till åtta steg med en mängd olika objektiv. Den har även avancerad Dual Pixel CMOS AF II-fokusering som automatiskt kan spåra personers ögon.

Canon EOS 6D Mark II är ett utmärkt alternativ för personer som vill ta steget upp till fullformat. Den här klassiska digitala systemkameran fungerar med Canons omfattande utbud av EF-objektiv. Den är fullpackad med användbar teknik, bland annat 45 korslagda AF-punkter för exakt autofokus, inbyggd GPS och en vinklingsbar LCD-touchskärm. När den kombineras med ett universalobjektiv, till exempel Canon EF 24-105mm f/3.5-5.6 IS STM med optisk bildstabilisering och mångsidig brännvidd, är EOS 6D Mark II den perfekta ingången till fotografering med systemkamera i fullformat.

Canon EOS RP är en nybörjarvänlig systemkamera som är full med kreativa funktioner som gör att du kan ta din fotografering till nästa nivå. Kamerans fullformatssensor gör det enkelt att få professionella effekter med kort skärpedjup för porträtt och närbilder, och den banbrytande RF-fattningen ger en ny nivå av bildkvalitet i fullformat.

Som den mest prisvärda kameran i Canon EOS R-systemserien med systemkameror är EOS RP en fantastisk startpunkt när du beger dig in en värld med Canon RF-objektiv med höga prestanda. Canons bästa objektiv någonsin ger otrolig bildkvalitet och har funktioner som inte har varit möjliga tidigare. Ta en titt på det lätta Canon RF 800mm F11 IS STM-superteleobjektivet som är perfekt för blivande naturfotografer och det mångsidiga Canon RF 50mm F1.8 STM som tar fantastiska bilder med stor bländare.

Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM-objektivet passar utmärkt som komplement till EOS RP och fångar allt från vidsträckta landskap till porträttbilder som fokuserar på huvud och axlar, utan att du behöver byta objektiv.

Canon RF 24-105mm F4L IS USM har ökade prestanda med den professionella L-seriens byggkvalitet och en konstant maximal bländare på f/4 som ger en konsekvent exponering även när objektivet zoomas. Den passar särskilt bra ihop med Canon EOS R6 som är en systemkamera i fullformat byggd för krävande motiv. EOS R6 gör det enklare än någonsin att ta spännande actionbilder med en topphastighet på 20 bilder per sekund och ett intelligent AF-system som känner igen och spårar ögon, ansikten och djur.

Julklappar från Canon för att fånga ögonblick med familjen både inomhus och utomhus.

En ung flicka i en tjock mössa tittar genom sökaren på en Canon PowerShot ZOOM-kamera.

Tack vare att Canon PowerShot ZOOM är så lätt att använda kan du komponera och ta bilder på bara några sekunder.

Två Canon PowerShot PX:er, en svart och en vit, på ett festligt dekorerat bord.

Tack vare zoomobjektivet på 19–57 mm, som kan panorera 340 grader och luta 110 grader, kan Canon PowerShot PX automatiskt skapa foton och videor i farten. För ökad bekvämlighet levereras den med röstaktivering och motivigenkänning samt inbyggd Wi-Fi och enkel USB-C-laddning.

Canon EOS 850D är en fantastisk allround-kamera för att fånga unika familjeögonblick i otroligt detaljerade bilder med 24,1 MP eller i enastående 4K-filmer. Det avancerade autofokussystemet med 45 korslagda AF-punkter ser till att snabba rörliga motiv är i fokus. Kombinera kameran med ett objektiv med bildstabilisator, t.ex. Canon EF 16-35mm F4L IS USM, för att enklare ta skarpa bilder under familjeäventyr i naturen.

Om du vill ha ännu mera prestanda är Canon EOS 90D ett utmärkt val. Med den avancerade digitala systemkameran kan du ta högupplösta bilder på 32,5 MP med upp till 10 bilder per sekund. Kameran kan, precis som EOS 850D, spela in 4K-film och har inbyggd Bluetooth och Wi-Fi som gör det enkelt att dela bilder i meddelanden och på sociala medier. Du kan dessutom fjärrstyra kameran för fantastiska familjeselfies via Canon Camera Connect-appen från din smartphone.

EOS 850D och EOS 90D är lätta nog att ta med överallt men om du vill ha ett familjevänligt alternativ att ha hemma är Canon PowerShot PX ett bra alternativ. Den här smarta kompaktkameran följer automatiskt händelserna och komponerar bilder och filmer med hjälp av ett särskilt objektiv för panorering och lutning. Kameran kan prioritera vissa ansikten i ett motiv och har röstaktivering som gör den otroligt enkel att använda.

För filmentusiasterna i din närhet har vi den kompakta Canon PowerShot ZOOM. Den här distinkta monokikaren har en zoomfunktion som snabbt växlar mellan 100 mm och 400 mm, och den har ett digitalt förbättrat alternativ för 800 mm så att hela bilden fylls när du fotograferar på avstånd. Det är det perfekta valet för utomhusfilmer och -bilder, särskilt om du vill fånga djur och natur.

Ge dina nära och kära en julklapp som hjälper dem att utforska sin kreativa sida.Skrivet av Marcus Hawkins

Relaterade produkter

Relaterade artiklar