Which is the best EOS System for me?

Vilket är det bästa EOS-systemet för mig?

Alla systemkameror i EOS-serien erbjuder en mängd funktioner och fördelar som hjälper dig att få ut mer av din fotografering eller ditt filmskapande.

EOS-filosofin

EOS-serien är utformad för att hjälpa dig att ta de allra bästa bilderna och filmerna. Varje system har sina distinkta skillnader vad gäller teknik och design, med spegelreflexkameror eller kompakta systemkameror och med APS-C- eller fullformatssensorer. Oavsett om du är nybörjare och behöver en kamera som kan hjälpa dig att ta nästa steg i din kreativa resa eller en erfaren professionell fotograf som letar efter ett mångsidigt verktyg utformat för att fungera i alla situationer, erbjuder våra EOS-kameror dig den perfekta vägen mot mer kreativitet.

Which EOS System Should You Choose?

Vilket EOS-system ska du välja?

Den professionella fotografen Richard Walch går igenom sortimentet i EOS-systemet för att hjälpa dig att bestämma vilken systemkamera som passar dig.

Titta på en video

Liten men kraftfull: EOS M-serien

EOS M-serien är utformad för att vara liten och lätt och erbjuder systemkamerakvalitet med en mängd utbytbara EF-M-objektiv. Kamerorna fångar ett ögonblick i vardagen med enastående kreativitet.

Upptäck serien

Small but powerful: the EOS M range

Mångsidighet för alla: EOS-systemkameror av APS-C-typ

EOS-systemkameror av APS-C-typ erbjuder en traditionell fotografering med ett större kamerahus, utbytbara objektiv och en optisk sökare så att du kan se exakt vad du fotograferar direkt genom objektivet.

Upptäck sortimentet för entusiaster

Versatility for all: APS-C EOS DSLRs

En ny era av EOS: fördelen med EOS R

Det här systemet för kompakta fullformatskameror är uppbyggt kring den banbrytande EOS R-objektivfattningen som möjliggör snabbare skärpeinställning, bättre bildkvalitet och ljusstarka objektiv. Det kan dessutom integreras med det befintliga EOS-systemet.

Läs mer

A new era of EOS: the EOS R advantage

Ultimat kreativitet: EOS-systemkamera i fullformat

I EOS-serien med systemkameror med traditionell och hållbar hantering samt en optisk sökare för att titta genom linsen ingår några av Canons kraftfullaste kameror för avancerade entusiaster och proffs.

Upptäck serien

Ultimate creativity: the Full-Frame EOS DSLR

Canon-objektiv

Det finns en mängd Canon-objektiv att välja bland och de kan användas med både APS-C-kameror och fullformatskameror. Från specialiserade objektiv med fast brännvidd till allsidig zoom – så att du kan utforska många kreativa vinklar och perspektiv.

RF-objektiv EF L-serien EF-S EF-M

Visa alla objektiv

The Canon lens range

Så samverkar EOS-serien

EOS-seriens systemkameror och EF- och EF-S-objektiv är utformade med kompatibilitet i åtanke, så att användare kan uppgradera till en ny EOS-kamera med vetskapen om att deras befintliga objektiv kommer att passa och fungera som de ska.

Kompatibilitet med EOS R-systemets objektiv

EOS R-systemet i fullformat kan använda både sina egna objektiv och EF- och EF-S-objektiv genom ett antal olika objektivfattningsadaptrar.

  • EOS R-kameror är kompatibla med alla RF-objektiv
  • EOS R-kameror är kompatibla med alla EF-objektiv med en adapter
  • EOS R-kameror är kompatibla med alla EF-S-objektiv med en adapter

Upptäck EOS R-systemet

EOS R System lens compatibility

Kompatibilitet med EOS-spegelreflexkameror med fullformat

Canons spegelreflexkameror med fullformat fungerar med EF-objektiv. De sträcker sig från ultravidvinkel till supertele, plus optik med perspektivkontroll för tilt-shift och extremt stor bländare.

  • EOS-spegelreflexkameror i fullformat är kompatibla med alla EF-objektiv

Upptäck EOS-spegelreflexkameror

Full-Frame EOS DSLR compatibility

EOS APS-C-kompatibilitet

Spegelreflexkameror som är uppbyggda kring APS-C-sensorn kan använda både EF-S- och EF-optik, vilket ger fotografen ett enormt utbud. EF-objektiv ger en beskärning och större förstoring jämfört med samma objektiv på en EOS-fullformatskamera, vilket gör dem särskilt lämpade för sport- och naturfotografering.

  • EOS APS-C-spegelreflexkameror är kompatibla med alla EF-objektiv
  • EOS APS-C-spegelreflexkameror är kompatibla med alla EF-S-objektiv

Upptäck spegelreflexkamera av instegsmodell

Upptäck spegelreflexkameror för entusiaster

EOS APS-C compatibility

Kompatibilitet med EOS M

Canons kompakta APS-C-systemkameror har ett eget utbud av kompakta EF-M-objektiv, men de kan även användas med EF- och EF-S-objektiv genom en objektivadapter. Det ger fotografer som redan har investerat på annat i EOS-systemet möjlighet att enkelt använda en kompakt systemkamera.

  • EOS M kompakta systemkameror är kompatibla med alla EF-M-objektiv
  • EOS M kompakta systemkameror är kompatibla med EF-objektiv med en adapter
  • EOS M kompakta systemkameror är kompatibla med EF-S-objektiv med en adapter

Upptäck EOS M kompakta systemkameror

EOS M compatibility

Du kanske även är intresserad av