KÖPGUIDE

Canons julklappsguide

Från roliga bärbara skrivare till kompakta systemkameror i fullformat – här är några fantastiska tips på julklappar till alla du känner som vill vara kreativa.
Canon Camera
Behöver du tips på julklappar till alla kreativa personer i ditt liv? Oavsett om du vill överraska någon i din närhet med en direktkamera eller ge en uppgradering i fullformat till en fotoentusiast finns det något för alla i Canons sortiment.

I den här köpguiden med julklappstips har vi samlat några förslag på de bästa presenterna från Canon till alla som gillar att vara kreativa, oavsett vilken budget du har. Du hittar några av de bästa tipsen på perfekta julklappar här, från roliga bärbara skrivare till kompakta systemkameror.

För vloggare, bloggare och innehållsskapare: Canon PowerShot G7 X Mark III

YouTube-stjärnan och vloggaren Mike Gray trycker på inspelningsknappen på Canon PowerShot G7 X Mark III:s touchskärm.

Canon PowerShot G7 X Mark III är den perfekta julklappen till någon som vill börja vlogga och den kan spela in detaljerad film i 4K och har en mikrofoningång på 3,5 mm.

Filming a cat with the Canon PowerShot G7 X Mark III.
PowerShot G7 X Mark III är en av Canons mest avancerade kompaktkameror och det är en avsevärd uppgradering från en mobiltelefonkamera eller en grundläggande kamera där man siktar och trycker av. Den är kompakt och full av kreativa funktioner och därför fungerar den även perfekt tillsammans med en spegelreflexkamera eller en kompakt systemkamera.

Canon PowerShot G7 X Mark III:s stora CMOS-sensor på 20,1 MP och dess skarpa zoomobjektiv med vidvinkel på f/1,8–2,8 ger enastående bildkvalitet, oavsett om du tar stillbilder eller spelar in filmer i 4K. Den vinklade LCD-touchskärmen underlättar fotografering från kreativa vinklar och skärmen kan vinklas framåt för att du även ska kunna ta en perfekt selfie. Kombinera kameran med Canons lätta stativhandtag HG-100TBR för flexibiliteten att fotografera utan stativ med det bekväma handtaget eller använd stativet för att få extremt stadiga selfies. PowerShot G7 X Mark III har även ständigt ansluten Bluetooth och Wi-Fi för automatisk överföring av bilder till din telefon, så att du snabbt kan dela dem var du än är.

Filminspelning är en av de framstående funktionerna hos PowerShot G7 X Mark III. Den kan spela in detaljerad film i 4K och den har ett mikrofonuttag på 3,5 mm för lika skarpt ljud. Du kan även spela in filmer i Full HD med 120 b/s (bilder per sekund) för mjuk uppspelning i slow motion och med hjälp av ständigt ansluten Bluetooth och Wi-Fi kan du parkoppla PowerShot G7 X Mark III med din smartphone eller surfplatta för att enkelt dela innehåll online.

För filmskapare med fokus på familj: Canon EOS M50

Vloggaren Stef Michalak filmar sin lilla son som cyklar på en balanscykel.

För de som vill övergå till att spela in film är EOS M50 den perfekta presenten.

Canon EOS M50-kameran.

EOS M50 spelar in enastående högupplösta filmer med ett unikt utseende och känsla.

Canon EOS M50 hanteras som en spegelreflexkamera och den har en sensor i samma storlek som en spegelreflexkamera i ett litet format. Den ger dig fullständig kontroll över din fotografering utan att vara lika tung som en kamera i full storlek. Den har en likadan design som en kompakt systemkamera, vilket innebär att den är smidigare och tystare än en spegelreflexkamera. Den har även en inbyggd elektronisk OLED-sökare som gör att du kan se effekterna av de kreativa filtren och alla exponeringsjusteringar innan du fotograferar.

EOS M50 har fantastiska prestanda i förhållande till dess vikt. Med en serietagningshastighet på 10 b/s kan den fånga det perfekta ögonblicket med CMOS-sensorn på 24,1 MP. Canons berömda Dual Pixel CMOS AF tillhandahåller snabb och exakt autofokusspårning och dess 3,0-tums vinklingsbara touchskärm gör det enkelt att välja fokuspunkt och justera inställningar.

EOS M-kameror har ett särskilt utbud av lätta EF-M-objektiv att välja bland samt EF- och EF-S-objektiv vid användning av en kompatibel adapter. Ett zoomobjektiv med vidvinkel såsom EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM är det perfekta valet om du vill utforska vinterlandskap eller fotografera familjeporträtt inomhus. Dess mjuka och tysta STM-fokuseringsmotor och dynamiska bildstabilisering gör det enkelt att även spela in UHD-filmer i 4K med professionellt utseende.

För en prisvärd ingång till fotografering med spegelreflexkamera: Canon EOS 850D

Canon EOS 850D.

Upptäck din kreativitet och ta kontroll med Canon EOS 850D, en spegelreflexkamera för alla ändamål, såsom filmskapande och fotografering.

En liten brun och vit hund springer genom en skog.

EOS 850D är kompatibel med många EF- och EF-S-objektiv och den kan ta din fotografering till nästa nivå. Tagen med en Canon EOS 850D med ett Canon EF 70-200mm f2.8L IS III USM-objektiv inställt på f/2,8 1/2 700 sek. och ISO 800.

Canon EOS 850D är en avancerad kamera för olika ändamål som kan ge fantastiskt detaljerade stillbilder med 24,1 MP och skarpa filmer i 4K. Med dess kompakta och lätta design är kameran gjord för att tas med överallt. En vinklingsbar touchskärm gör den ännu mer flexibel, då du kan komponera bilder från höga och låga vinklar.

EOS 850D har en mängd kreativa funktioner och är det perfekta valet för alla som vill ta sin fotografering till nästa nivå. Den är större än EOS M50, men har en längre batterikapacitet och en optisk sökare istället för en elektronisk, vilket gör den mer bekväm för ögat när du tittar genom sökaren under en längre tid. Bland kontrollerna finns en övre och en bakre ratt för snabb justering av fotograferingsinställningar och med 45 helt valbara, korslagda AF-punkter kan du få exakta detaljer i skarpt fokus.

EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM är ett utmärkt första objektiv för EOS 850D. Det har ett brett zoomintervall som gör att du kan fylla bilden med landskap och stadsvyer och komma ännu närmare händelserna du vill fånga. Dess Nano USM-teknik ger mjuk och tyst fokusering, som passar utmärkt vid filminspelning, och en optisk bildstabilisator i fyra steg som håller saker och ting skarpa när du fokuserar i svagt ljus eller zoomar in.

För en uppdatering till nästa generations teknik med kompakta systemkameror i fullformat: Canon EOS RP

En Canon EOS RP som används för att fotografera ett upplyst stadslandskap på kvällen.

Canon EOS RP:s RF-objektivfattning innebär att du kan utnyttja nästa generations Canon RF-objektivsortiment.

Canon EOS RP.

Den här mångsidiga kompakta systemkameran i fullformat är idealisk för fotografering av både porträtt och landskap.

Vill du ta nästa steg till fotografering i fullformat? Canon EOS RP är med sina 26,2 MP modellen på ingångsnivå i Canon EOS R-systemet av kompakta systemkameror i fullformat. Den väger ungefär lika mycket som en APS-C-modell, vilket bevisar att en fullformatskamera inte behöver vara tung.Den är perfekt för alla som vill utveckla sina färdigheter eller som är intresserade av den senaste tekniken. Den har dessutom många avancerade funktioner, så att du kan utforska allteftersom din erfarenhet växer.

En av fördelarna med Canon EOS RP är RF-objektivfattningen, som möjliggör snabb kommunikation mellan kameran och objektivet. Utöver att möjliggöra snabbare autofokus ger den en förbättrad bildstabilisering och ännu bättre bildkvalitet, tack vare det växande sortimentet av nästa generations RF-objektiv.

Parkoppla kameran med ett vanligt RF-zoomobjektiv, till exempel Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM eller Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM, eller ett kompakt och prisvärt objektiv med fast brännvidd, till exempel det nya objektivet Canon RF 50mm F1.8 STM, så är du redo att ta dig an allt – från landskap till porträtt. Tack vare många olika EF-EOS R-monteringsadaptrar är EOS RP dessutom helt kompatibel med EF- och EF-S-objektiven, utan att kvaliteten försämras.

Canon EOS RP:s högkänsliga Dual Pixel CMOS AF-system har upp till 4 779 valbara AF-positioner och den bakre skärmen fungerar som en styrplatta för AF-punkter även när du använder den elektroniska sökaren. När ögon-AF är aktiverat kan kameran automatiskt hitta och fortlöpande följa en persons ögon, vilket även ger superskarpa porträtt.

För ögonblicksminnen och souvenirer: Canon Zoemini S och Canon Zoemini C

En kvinna som håller i en Canon Zoemini S i en hand och en Canon Zoemini C i den andra handen.

Canons 2-i-1-direktkameror är en rolig present till någon som vill ha en kompakt enhet som kan skapa gruppselfies, utskrifter och mycket mer.

Canon Zoemini S i roséguld.

Canon Zoemini S med 8 MP i fickformat har inbyggt ringljus för snygga selfies och den finns i tre färger, däribland roséguld.

Canons 2-i-1-direktkameror gör att nybörjarfotografer kan fotografera och skriva ut från samma enhet i fickformat. Canon Zoemini C och Canon Zoemini S har båda speglar framtill för att ta perfekta selfies och gruppbilder. De rymmer 10 ark av Canons ZINK™-fotopapper med självhäftande baksida på 5 x 8 cm och du slipper kladda med bläck eftersom varje kladdfri, hållbar och vattentålig bild tillverkas av ett lager mikrokristaller som reagerar när de värms upp. Det är bara att sikta, trycka av, skriva ut och klistra upp.

Canon Zoemini S har även inbyggt ringljus för smickrande resultat och levereras med Bluetooth-anslutning, så att kameran och utskriftsalternativen – bland annat utskrift direkt från kamerarullen – kan styras från en smartphone eller surfplatta via den kostnadsfria Canon Mini Print-appen.

De roliga och lätta Canon Zoemini-direktkamerorna finns i många olika färger. De levande färgerna på Canon Zoemini C går garanterat hem hos barnen – välj bland humlegul, mintgrön, havsblå och tuggummirosa. Stilmedvetna tonåringar kanske hellre föredrar de roséguldfärgade, pärlvita eller mattsvarta färgerna som Canon Zoemini S finns i.

För utskrift och delning var som helst: Canon SELPHY Square QX10 och SELPHY CP1300

Fyra Canon SELPHY Square QX10-skrivare – alla i olika färger.

Skrivaren Canon SELPHY Square QX10 är den perfekta presenten till någon som vill skriva ut sina smartphone-bilder oavsett plats och den finns i fyra olika färger.

En Canon SELPHY CP1300.

Canon SELPHY CP1300 är en snabb Wi-Fi-fotoskrivare som är perfekt för att skapa unika utskrifter från kompatibla smarta enheter, kameror och mycket mer.

Canons kompakta SELPHY-fotoskrivare är snygga och kompakta enheter som skapar högkvalitativa utskrifter, var du än befinner dig.

Den Wi-Fi-aktiverade Canon SELPHY Square QX10 är kompakt, praktisk och finns i fyra häftiga färger och med den kan du skriva ut detaljerade, fyrkantiga bilder på 68 x 68 mm direkt från din smartphone. Den här batteridrivna skrivaren är utformad för att tas med överallt och den laddas enkelt med hjälp av en USB-kabel. SELPHY Square QX10 har en färgsublimeringsteknik som innebär att bilderna håller i upp till 100 år om de förvaras i ett fotoalbum. De levande etiketterna skrivs ut på högkvalitativt papper och kompletteras med en kant som du kan skriva på. Du kan till och med lägga till kreativa stämplar och filter med hjälp av Canons kostnadsfria app SELPHY Photo Layout.

Om du vill ha mer kontroll över utskriftsprocessen är Canon SELPHY CP1300 något för dig. Den här Wi-Fi-skrivaren kan skapa utskrifter på 10 x 15 cm av labbkvalitet på bara 47 sekunder och den har en stor vinklingsbar skärm för enkel användning. Med Canon SELPHY CP1300 kan du skriva ut i fyra olika utföranden och den har många alternativ för layout och blandning via den kostnadsfria appen SELPHY Photo Layout, bland annat ränder som påminner om en fotoautomat och ID-utskrift.

För en aktivitetskamera som kan tas med överallt utomhus: Canon IVY REC

En Canon IVY REC-aktivitetskamera i blått.

Dess enkla design och kraftfulla kamera gör Canon IVY REC till den perfekta följeslagaren vid utomhusäventyr.

En ung kvinna tittar genom sökaren på aktivitetskameran Canon IVY REC.

Klämman på Canon IVY REC fungerar även som en praktisk sökare för att hjälpa dig att komponera bilderna.

Alla som gillar att utforska utomhus och extrema sporter kommer att älska Canon IVY REC – en rolig och prisvärd aktivitetskamera för utomhusbruk som är framtagen för äventyr. Oavsett om det gäller cykling genom svår terräng eller plaskande i en flod är Canon IVY REC stötsäker1 och vattentät2.

Med den stora klämman, som även fungerar som en sökare genom vilken du kan komponera bilderna, kan den här lilla kameran fästas på en väska eller ett bälte, så att du kan ta med den överallt. Canon IVY REC:s enkla kontroller innebär att du inte heller behöver famla när du ska ta en bild eller spela in film.

Canon IVY REC tar bilder med 13 MP och spelar in filmer i Full HD med 60 b/s och dess elektroniska bildstabilisering ger skarpa bilder i utmanande fotograferingsförhållanden. Den kan även anslutas trådlös till en mobil enhet, vilket innebär att kameran kan fjärrstyras via den kostnadsfria appen Canon Mini Cam och bilder och filmer kan visas och delas online.


Skrivet av Marcus Hawkins


1 Stötsäker på upp till två meters höjd. Testmetoderna för stöttålighet är unika för den här produkten och är ingen garanti mot skador eller fel på produkten.
2 Vattentät i upp till 30 minuter på ett djup på två meter. Endast testad i sötvatten. Om den utsätts för något annat än sötvatten rekommenderas du att omedelbart skölja med sötvatten.

Relaterade artiklar

 • Förvandla en familjeutflykt till en fantastisk film

  FILMTEKNIKER

  Förvandla en familjeutflykt till en fantastisk film

  Fånga minnesvärda stunder med familjen och lär dig hur du får ut mesta möjliga av EOS-kamerans videofunktioner med vloggaren Stef Michalak.

 • KREATIVA UTSKRIFTER

  Tips för direktutskrift med Canon SELPHY SQUARE QX10

  Tips på hur du kan vara kreativ med skrivaren Canon SELPHY SQUARE QX10.

 • Canon Zoemini C och Canon Zoemini S på ett bord med ett anteckningsblock med bilder på.

  KREATIVA IDÉER

  Låt kreativiteten flöda med Canon Zoemini-sortimentet

  Åtta sätt att släppa loss kreativiteten var du än är med en direktkamera och fickskrivare.

 • YouTube-stjärnan och vloggaren Mike Gray trycker på inspelningsknappen på Canon PowerShot G7 X Mark III:s touchskärm.

  VLOGGING

  Kreativ vlogging med PowerShot G7 X Mark III

  YouTube-stjärnan MikeVisuals avslöjar hur han skapar fängslande vloggar med den kompakta Canon PowerShot G7 X Mark III och delar med sig av sina bästa vlogging-tips.