YouTube star and vlogger Mike Gray presses the Record button on the Canon PowerShot G7 X Mark III's touchscreen.

VLOGGING

Kreativ vlogging med Canon PowerShot G7 X Mark III: tips och tekniker från MikeVisuals

När Mike Gray hoppade av sina universitetsstudier sex månader in i programmet för visuella effekter var han inte säker på vad hans nästa steg skulle bli. Han valde att kombinera sin talang för videoredigering med sin passion för resor och har rest jorden runt för att skapa bioliknande rese-vloggar och fotograferingslektioner. Han har fått massor av fans och blivit en av Storbritanniens mest framgångsrika stjärnor på sociala medier. Idag har den 22-åriga influencern, känd som MikeVisuals, över 200 000 följare på Instagram och nästan 100 000 YouTube-följare och hans videor har fler än 5,5 miljoner visningar.

”Enhetlighet och att ladda upp material med hög kvalitet varje dag är nyckeln till att locka följare” säger Mike. ”Men gör det för att du tycker om det, inte på grund av siffrorna eller potentiella fördelar.”

Tusentals människor har uppnått rikedom och ära genom sociala medier och Mikes berättelse är inte unik. Men hans blandning av ungdomlig entusiasm och professionalism är långt bortom hans ålder hjälper honom att sticka ut från mängden. Han spelar in episka filmer av exotiska landskap, ofta tagna vid soluppgången eller solnedgången, med en blandning av handhållet och drönarutrustning. Mikes förkärlek för slow motion och snabba effekter, inspelade med enastående detaljrikedom, resulterar i redigerad film som är så bioliknande att den lika gärna kunde vara avsedd för vita duken.

YouTube star and vlogger Mike Gray stands in a mountainous landscape filming himself with a Canon PowerShot G7 X Mark III.

Mike blandar bilder av häpnadsväckande landskap med informativa sekvenser, där han delar med sig av tekniska och praktiska råd. ”Jag gillar att dela med mig av det jag arbetar med, liksom kamerautrustningen och inställningar. Min publik älskar det.” På en resa nyligen till Isle of Skye upptäckte Mike att Canon PowerShot G7 X Mark III, som spelar in 4K-film och har en 180-graders uppfällbar touchskärm med anpassningsbara kontroller, är perfekt för att fånga hans uppdateringar bakom kulisserna. ”Inspelningsknappen sitter ofta på kamerans baksida, så den kan vara svår att hitta när du filmar dig själv, men Canon PowerShot G7 X Mark III har en knapp på skärmen, så att man bara kan klicka på den och börja filma direkt. Inga fler missade ögonblick.”

"Gör det för att du tycker om det, inte på grund av siffrorna eller potentiella fördelar."

Mike upptäckte att den supersmidiga kompaktkameran var perfekt för att fånga oväntade ögonblick. ”Jag filmar på ett spontant sätt, vilket är vad vlogging handlar om. En del av min utrustning förvaras i kameraväskan, men jag kan ha Canon PowerShot G7 X Mark III i min jacka och ta upp den på ett ögonblick. Det är fantastiskt att ha en sådan kraftfull, högpresterande kamera som ryms i fickan.”

En av funktionerna som han fann mest imponerade med Canon PowerShot G7 X Mark III var 4K timelapse-funktionen, som han använder för att få jämnare och mer realistiska actiontagningar. ”Att bara kunna ställa in den så snabbt och enkelt var otroligt – jag gjorde den klar på bara ett kort ögonblick. Vid ett tillfälle rullade en stor våg av moln över bergen och den kom så snabbt, men jag lyckades ställa in kameran i tid för att fånga den. Kvaliteten på 4K-inspelning är dessutom helt fantastisk.”

YouTube star and vlogger Mike Gray films himself with a Canon PowerShot G7 X Mark III.

Mikes vlogging-tips

1. Använd slow motion för att bygga upp intresse

Relaterade artiklar
How to become a vlogger

VLOGGING

Så blir du en vloggare

Kom igång och skapa vloggar av hög kvalitet med våra vlogging-tips för nybörjare.

Vlogger Matt Adlard sat at a kitchen table filming a video on the EOS M50 Mark II.

VLOGGING

De bästa Canon-kamerorna för vlogging

De här vloggkamerorna från Canon levandegör din vlogg på ett enkelt sätt, med stor kontroll och enastående videokvalitet.

Laura Bingham pictured from behind, facing dense jungle, as she films a vlog with a Canon PowerShot G7 X Mark II.

VLOGGING

Laura Bingham: att ta sig an Essequibo-floden

Äventyraren Laura Bingham ledde världens första färd nedför Essequibo-floden och vloggade om upplevelsen på en PowerShot G7 X Mark II.

Att sakta ned tagningen är en av de mest effektiva tekniker som Mike använder för att skapa dramatik i sina filmer. Canon PowerShot G7 X Mark III klarar av inspelning av Full HD-filmer med upp till 120 b/s. ”Att sakta ned tagningen bidrar verkligen till att rikta fokus och bygga upp atmosfären, vilket gör det utmärkt för vlogging. På Isle of Skye hittade vi ett vackert vattenfall som rann över en klippkant ned på en klapperstensstrand. Kameran lyckades fånga alla detaljer i supercool slow motion, vilket egentligen är sällsynt för en så liten kamera. Jag gillar att filma i slow motion och öka hastigheten, men man kan även börja med att det rinner snabbt och sedan sakta ner.”

2. Filma stort, redigera smått

Ju fler alternativ desto bättre, enligt Mike, som har spelat in filmklipp sedan han var 12 år gammal. ”Det här var första gången jag filmar i 4K till en vlogg. Utöver den fantastiska bildkvaliteten har den mängder av alternativ vid redigeringen. Jag kunde beskära bilder och ändra brännvidden, vilket hjälper till att hålla tittarna intresserade.”

3. Gör din röst hörd

Starkt visuellt material hjälper dig att särskilja din vlogg från varandra, men rent ljud är minst lika viktigt. PowerShot G7 X Mark III har anslutningar som möjliggör högkvalitativt ljud vid inspelning och övervakning i realtid. ”Det är en riktigt cool, avancerad funktion, i synnerhet för användare som lägger till en professionell mikrofon. Vattenfallet på Isle of Skye var verkligen högljutt, men genom att lägga till en professionell mikrofon med ett fluffigt vindskydd kunde jag särskilja allt bakgrundsljud och få kristallklart ljud. Det finns några extremt smidiga och lätta externa mikrofoner på marknaden. Anslut bara mikrofonen till kameran, se till att den pekar i riktning mot ljudet och kör.”

4. Låt kreativiteten flöda med ovanliga vinklar

Vlogger Mike Gray sets up a Canon PowerShot G7 X Mark III on a tripod low to the grou

Med ett överflöd av innehåll som laddas upp till webbplatser för filmklipp varje dag kan du bygga upp ett momentum genom att vara kreativ och presentera mer unika och ovanliga motiv för tittarna. ”Den 180-graders uppfällbara touchskärmen är perfekt för det”, säger Mike. ”När du vill fotografera nära marken eller från en ovanlig vinkel kan du luta skärmen för att se om du är nöjd med kompositionen, utan att behöva ligga på marken eller befinna dig i en farlig position. Det innebär att du verkligen kan variera hur du filmar och det är den kreativiteten som gör att tittarna återkommer gång på gång.”

5. Filma och dela, var du än är

Utöver att spela in film kan Canon PowerShot G7 X Mark III fånga foton med 20,1 MP upp till 30 b/s, även när du fotar i RAW, vilket ger maximal redigeringsflexibilitet. ”Mitt fokus var film, men jag tog även några superskarpa bilder som jag kunde dela på Instagram”, säger Mike.

Med hjälp av kamerans inbyggda smartphone-anslutning kunde Mike dela sina foton via Bluetooth eller Wi-Fi. ”Jag kunde läsa in foton direkt på min telefon, redigera dem i Lightroom och ladda upp dem på Instagram. Du kan göra det var som helst i världen – kameran har inbyggd Wi-Fi, så du behöver bara synkronisera den med din telefon.”

Att hålla fansen regelbundet uppdaterade och engagerade är avgörande för en vloggares popularitet. ”Folk vill verkligen veta hur skapar jag mina filmer och jag älskar att kunna visa dem”, säger Mike. ”På Isle of Skye kunde jag skapa en hel del bakom kulisserna-material på Instagram Stories – det är ett utmärkt sätt att visa upp den tekniska sidan av saker.” Utöver att dela foton på Instagram kan vloggare live streama film från PowerShot G7 X Mark III och interagera med sin YouTube-publik var de än befinner sig i världen.*

Skriven av Natalie Denton

*Live streaming tjänsten för den här produkten har endast stöd för live streaming på YouTube. Användning av live streaming tjänsten kräver först registrering på image.canon. I enlighet med Youtubes ”Restriktioner för live streaming” måste användare ha minst 1 000 kanalprenumeranter för att kunna live streama från en mobil enhet. Denna begränsning gäller även för YouTube-live streaming tjänsten som är tillgänglig via Canon PowerShot G7 X Mark III.

Uppdaterad information om begränsningar finns på http://support.google.com/youtube/answer/2853834

Live streaming på YouTube kan ändras, stoppas eller upphöra utan föregående meddelande. Observera att Canon inte åtar sig något ansvar för tjänster som tillhandahålls av tredje part, till exempel live streaming på YouTube.

Relaterade produkter

Relaterade artiklar

Bli inspirerad är din källa till användbara fototips, köpguider och insiktsfulla intervjuer – allt du behöver för att hitta den bästa kameran eller den bästa skrivaren och förverkliga din nästa kreativa idé.

Tillbaka till alla tips och tekniker