VLOGGING

Fyra konstnärer, fyra talanger, ett kreativt samarbete

Ta reda på vad som hände när innehållsskapare som använder Canon-utrustning för att visa upp sitt arbete online gick samman för att skapa en kortfilm.
En musiker, en dansare och en fotbollsspelare som står framför en vägg med en spraymålad uggla i neonfärger.

Sociala medier har förvandlat oss alla till innehållsskapare, så hur höjer du nivån på dina videoklipp och inlägg för att se till att de skiljer sig från mängden? Canons Crew Create-kampanj sammanförde fyra konstnärer i Storbritannien, som alla använder en rad olika kameror och objektiv från Canon för att skapa inlägg och filmer på sociala medier, för att visa vad som är möjligt – oavsett budget eller kunskaper och färdigheter.

Fotbollsfreestylaren Ewan Baggott, även kallad EABskills, har varit en entusiastisk fotograf sedan barnsben och använder Canon EOS R6 för att filma trick för sina 107 000 följare på Instagram. ”Jag var besatt av fotografering när jag var yngre”, säger han. ”För det jag gör är det avgörande att ha bästa möjliga bildkvalitet.”

Musikern och producenten Jack Garratt, som vunnit Brit Awards, använder en Canon EOS RP för att dokumentera sin kreativa process och dela med sig av bilder av livet på resande fot med sina 90 900 följare på Instagram. ”Jag älskar att fotografera”, säger han. ”När jag är ute och reser har jag alltid en kamera med mig.”

Dansaren Nifè har över 1,5 miljoner följare på TikTok. Hon använder en Canon EOS M50 Mark II för att visa sina dansutmaningar och lektioner. ”Den är lätt, enkel att använda och den ryms i väskan”, säger hon.

Gatukonstnären Fat Cap Sprays vill hålla en låg profil, så han spelar in korta filmer, något som har gett honom fler än 72 miljoner TikTok-likes, med en Canon PowerShot G7 X Mark III. ”Den är verkligen kompakt och lätt, vilket är perfekt eftersom jag håller i en sprayburk i min andra hand”, säger han.

Här träffar vi de fyra konstnärerna, tar reda på lite mer om deras kreativa process och upptäcker vad de har lärt sig från att samarbeta med en kortfilm som visar deras färdigheter.

Läs mer:

Fotbollsfreestylaren

En ung man som sparkar en fotboll mot ett mål, med en Canon-kamera på ett stativ bakom sig.

”Jag samarbetar alltid med andra influencers”, säger fotbollsfreestylaren Ewan Baggott, även kallad EABskills. ”Det finns ett trevligt litet nätverk inom fotbollsfreestyling där vi hjälper varandra. Samarbete leder till livslånga vänskaper.”

En man i en vit luvtröja håller en fotboll under vänster arm och en Canon-kamera i höger hand.

Ewan Baggott

Fotbollsfreestylare, presentatör och producent.

På sociala medier:@eabskills

Favoritkamera:Canon EOS R6

”När jag var yngre var jag besatt av både fotboll och fotografering”, säger Ewan. ”Jag funderade på hur jag skulle kunna kombinera fotboll och kameror.”

Ewan började filma trick och dela dem online – nu publicerar han sina fotbollsmontage på TikTok, Instagram och YouTube. ”Jag älskar att kunna vara fri och göra vad jag vill”, säger han.

”Samarbetet var en riktigt häftig möjlighet för olika kreatörer att gå samman och lära sig olika saker av varandras arbete”, tillägger han. ”Vi hade ett samtal i förväg för att bolla idéer mot varandra. Jag lyssnade på [musiken] som Jack hade skapat och tänkte att jag måste göra ett freestyletrick i det här fallet eller i den här takten.”

”Det fanns absolut en del saker som jag oroade mig för inför den dagen. Jag oroade mig för att tappa bollen och för medvetenheten i rummet. Jag behövde hitta mitt utrymme, de fyra väggarna jag hade, och se till att jag inte träffade kameran när bollen kom emot mig!”

”Det är viktigt att arbeta med andra eftersom alla är olika. Du kan lära dig lite här och lite där. Det största är att alltid fortsätta att lära sig. Om du arbetar med andra lär du dig av dem och de lär sig av dig.”

Musikern och producenten

En man med byxor med guldfärgat blommönster som sitter i en inspelningsstudio i hemmet och en Canon-kamera som vilar på knät.

”Mina idéer kan komma från vad som helst”, säger den prisbelönta musikern och producenten Jack Garratt. ”Ibland uppstår en komplett melodi i mitt huvud. Andra gånger kan det ta flera år.”

En vy bakifrån av en man med brunt, lockigt hår vänd åt vänster som tittar genom sökaren på en Canon EOS RP.

Jack Garratt

Musiker och producent som vunnit Brit Awards.

På sociala medier:@jackgarratt

Favoritkamera:Canon EOS RP

Jack har alltid brunnit för musik. ”Det jag alltid ville hänge mig åt var att skriva och framträda”, säger han. ”Jag skrev min första låt när jag var 13 eller 14 år – det var alltid något som föll sig ganska naturligt för mig.”

Han tror att sociala medier har uppmuntrat honom till att bli både bättre fotograf och artist, men han är selektiv med vad han publicerar online. ”Jag väljer ut de ögonblick som jag vill dela med folk. Ibland lägger jag en mönsterslinga på en låt som jag jobbar på och sedan spelar jag några ackord eller en basgång över den. Ibland sätter jag mig bara med en gitarr och mumlar igenom en låt som jag har börjat skriva.”

Han såg fram emot att se hur hans musik skulle tolkas av de andra konstnärerna – och se till att den matchade energin från deras framträdanden. ”Jag ville se till att det jag spelade speglade det som alla andra gjorde. Jag älskade möjligheten att spegla och matcha andra människors energi.

”Det var en fantastisk upplevelse att se musiken i andra människors konst. En mycket fascinerande del av att skapa något är att se hur andra människor tolkar det.”

Dansaren

En kvinna som filmar sig själv med en kamerauppsättning när hon hoppar i luften och utför en dansrutin på betong framför ett järnvägsspår.

”Att skapa innehåll ger mig frihet”, säger dansaren Nifè. ”Jag har friheten att vara den jag vill vara, göra det jag vill göra och skapa det jag vill skapa.”

En kvinna med blå flätor och en rosa tröja håller i en Canon-kamera i ett stativ.

Nifè

Dansare i London som visar upp sina rörelser på TikTok och Instagram.

På sociala medier:@itsjustnifee

Favoritkamera:Canon EOS M50 Mark II

Nifè har dansat hela livet. ”Min mamma skulle säga att jag dansade när jag kom ut ur livmodern”, säger hon. ”Jag var väldigt blyg när jag var yngre. Dans var det enda som gav mig självförtroende. Även nu tror jag att jag är självsäker tack vare det jag lärt mig från att dansa. Jag har lärt mig att presentera mig själv, hur jag rör mig, hur jag känner bekväm med min kropp och med den jag är.”

Nifè fick i uppgift att skapa en dansrutin till filmen, men hon ville gärna lämna lite utrymme i sin koreografi för att kunna freestyla på dagen.

”Jag visste att det fanns något jag skulle kunna arbeta med när jag kom till platsen”, säger hon.

”Musiken [för samarbetet] var inte det jag normalt skulle välja, men jag fick se vilken del av mig som skulle göra något annorlunda. Jag fick se hur andra människor arbetar med något. Du måste interagera med andra kreatörer för att lära dig mer, bolla idéer med varandra och ge varandra råd. Jag oroade mig för att vara nervös. Nerver kan vara mycket irriterande, men ändå finns de där. Jag oroade mig även för att något skulle gå fel vad gällde utrymmet. Jag var tvungen att jobba lite hårdare med den här. Jag behövde vara lite smartare.”

Gatukonstnären

En graffitikonstnär som spraymålar en bild av en glödande jordgubbe i neonfärg på en svart vägg, medan en Canon-kamera spelar in processen.

”Det finns massor av kreatörer där jag kommer från i London, så vi kan lära oss av varandra”, säger gatukonstnären Fat Cap Sprays. ”Jag gillar verkligen att ge liv åt förbisedda, oälskade väggar.”

En Canon-kamera på ett stativ riktad mot en gatukonstnär i mörka kläder som hukar sig framför en spraymålad vägg med en uppsättning sprayburkar.

Fat Cap Sprays

Gatukonstnären från östra London är känd för sina lysande, neonfärgade, tecknade designer.

På sociala medier:@fatcapsprays

Favoritkamera:Canon PowerShot G7 X Mark III

”När folk ser ett konstverk ser de bara slutresultatet, men genom att filma processen visar jag hur allt kommer samman, lager för lager”, säger gatukonstnären Fat Cap Sprays. ”Jag får dessutom visa alla hur tillfreds jag är när jag målar. Det är mäktigt att dela kreativiteten. Det tillför lycka i människors liv.”

Fat Cap Sprays fick i uppgift att skapa bakgrundsbilden till filmen. Han skapade en uggla i neonrött som ”stack ut” från den svarta bakgrunden. ”Ugglor har bäst syn och de är nattvarelser, så jag ville att ögonen skulle vara som kamerans linser – ögonen på innehållsskaparna”, säger han.

”Min del var mycket annorlunda jämfört med de andra konstnärernas. Om jag gjorde fel kunde jag måla om det igen och fortsätta att justera och anpassa det tills jag var nöjd. De andra innehållsskaparna hade mycket mer press på sig eftersom de var tvungna att göra det med kameran framför sig och göra det om och om igen tills de fick till det.

”Genom att samarbeta kunde vi skapa något annorlunda som ingen har sett tidigare. Det handlar om att lära sig av varandra för att skapa något speciellt. Vi har alla olika talanger, men vi kan alla skapa innehåll tillsammans på ett underhållande sätt.”

Se vad som hände när de här duktiga kreatörerna samlade sina kreativa talanger i det här fantastiska samarbetet:

En man i röd tröja som spelar elgitarr.

Skrivet av Andrea Ball

Relaterade produkter

Relaterade artiklar

 • En kvinna håller en kamera på ett stativ på en armlängds avstånd, riktad mot sig själv, med en terrass med flerfärgade byggnader på flodbanken ur fokus i bakgrunden.

  VLOGGING

  Så blir du en vloggare

  Kom igång och skapa vloggar av hög kvalitet med våra vlogging-tips för nybörjare.

 • En person som vloggar med en Canon EOS R10. I bakgrunden står ett orange träd fullt av frukt.

  VLOGGING

  De bästa Canon-kamerorna för vlogging

  De här vloggkamerorna från Canon levandegör din vlogg på ett enkelt sätt, med stor kontroll och enastående videokvalitet.

 • En kvinna ställer in sin Canon PowerShot G7 X Mark III bredvid sin bärbara dator för att filma en yogalektion från sitt vardagsrum.

  KOMPAKTKAMEROR

  Den bästa kompaktkameran för att skapa innehåll

  Upptäck på vilket sätt PowerShot G7 X Mark III kan hjälpa dig att släppa loss din kreativa gnista i vardagen.

 • Kändisbakaren Matt Adlard som tar en bild av en chokladdessert med Canon EOS M50 Mark II.

  MATFOTOGRAFERING

  Ett recept på framgång: Vi presenterar Canon EOS M50 Mark II

  Den självlärda bagaren och sociala medier-stjärnan Matt Adlard får ett smakprov på EOS M50 Mark II.