KREATIV UTSKRIFT

Sex sätt att bli kreativ med din PIXMA-skrivare

Ge ditt hem, din stil och dina teknikprylar ny energi med dessa familjevänliga pappersutskrifter och hantverksidéer.
Skrivarskoj för alla

Tror du att din familjeskrivare bara är till för dokument och bilder? Tänk om. Det finns en hel värld av kreativa idéer som väntar på att få liv med hjälp av din Canon PIXMA-skrivare – från hemmagjorda receptböcker och häftiga designer för dina teknikprylar, ända till anpassade kläder och spöklika Halloween-dekorationer.

Konstnären och pappershantverkaren Aimee Graham, som ordnar workshops med pappersblommor och origami, tror att utskrifter har obegränsade möjligheter. ”Pappersbaserade produkter är något som jag har arbetat med i flera år och som erbjuder mig en kreativ plattform för att göra något av ingenting”, säger hon. ”Eftersom det är så mångsidigt kan du skapa tvådimensionella och tredimensionella saker – endast fantasin sätter gränser. För personer som inte är så kreativa kan det vara överväldigande att skapa något av ingenting. I och med utskrifterna har du någonting att utgå ifrån, så att det inte blir så vidsträckt.”

Aimee tror även att utskrifter och hantverk hjälper oss att släppa loss den kreativitet vi alla har inom oss, vilket gör det till ett fantastiskt sätt att föra samman familjer. ”Vi har alla en kreativ ådra inom oss eftersom alla är kreativa när de är barn”, säger hon. ”Det går förlorat på grund av alla vuxensaker som vi måste göra, så att vara kreativ ger tillbaka lite nöje och balans. Jag tycker att det är väldigt viktigt för familjer eftersom det enar dem. Det enar föräldrar med sina barn, men det enar även vuxna med deras inre barn, vilket är fantastiskt.”

Här delar vi med oss av våra bästa kreativa saker som du kan göra med din PIXMA-skrivare för att fira den internationella utskriftsdagen den 20 oktober 2021.

1. Fina pappershantverk

En liten träram med tre färgglada 3D-fjärilar tillverkade av papper står på ett trästativ bredvid en Canon PIXMA-skrivare.

”Det spelar ingen roll vad du skapar, så länge du skapar”, säger Aimee Graham, konstnären bakom den här vackra fjärilsramen. Aimee började med pappersskapelser när hon bodde i Japan och använder nu konstformen som ett sätt att hjälpa henne med sin mentala hälsa, tillsammans med meditation och yoga.

Aimee, som håller lektioner i origami på sin Instagram, skapade 3D-konst med fjärilstema med Canon PIXMA TS5350a-seriens skrivare och anser att det kan vara terapeutiskt att skriva ut dina egna inredningsdekorationer. ”Jag tror att pappershantverk är ett sätt att skapa en hälsosam rutin för oss själva”, säger hon. ”Vissa personer mediterar, andra gör yoga. Jag gör båda dessa saker, men nu använder jag även min kreativitet som en del av min rutin för mental hälsa.”

Aimee hämtade och skrev ut 3D-väggdekaler från Canon Creative Park som en del av sin design av fjärilskonst i en glaskupa. På den kostnadsfria webbplatsen finns även många andra söta insekter att välja bland, till exempel nyckelpigor, skalbaggar och trollsländor, som du sedan kan skriva ut, klippa, vika, limma och sätta ihop till leksaker och dekorationer i 3D.

Till sin vackra fjärilsram skrev Aimee ut konturmallar som hon hittade online och målade sedan vingarna med vattenfärger och pennor – hon använde dekalerna från Creative Park som inspiration. Färgdelen, säger hon, är det som verkligen ger liv åt dessa projekt.

”Du kan använda alla typer av färgläggningsredskap – vattenfärger, tuschpennor, färgpennor – det spelar ingen roll eftersom du kan använda dem tillsammans eller på olika sätt. Det är när du lägger till färg som allt det roliga händer.”

2. Låt spelet börja

Två flickor visar upp sina fotbollspapperspyssel.

Upptäck pappersspel för hela familjen som är roliga både att skapa och spela – känslan av att ha uppnått något när du är klar med att skapa ett pappershantverk slår ändå inte det roliga med att spela med det.

Handgjorda spel som ni både kan sätta ihop och spela tillsammans är en riktigt roligt aktivitet och med Canon Creative Park blir processen enkel och prisvärd.

Bloggaren Fariba Soetan och hennes familj förvandlade sitt hem till en sportvärld. ”Vi bestämde oss för basket- och fotbollsspelen, delvis för att de såg riktigt roliga ut och även för att jag tyckte att svårighetsnivån var bra för ett första försök att förstå sig på hur de sätts ihop.”

Med Creative Park-appen eller genom att hämta direkt från Creative Park-webbplatsen till datorn kan du välja dina favoritdesigner och skriva ut dem direkt från din skrivare för montering innan spelet drar igång.

Allt du behöver för ditt pyssellag är sax, lim, en linjal för vecken, en gammal kulspetspenna och spelinstruktioner. Följ sedan bara saxlinjerna, vecken och limpunkterna för att komma igång.

3. Heminredning

En man som hänger upp en handgjord dinosauriemobil i 3D från taket i en barnkammare.

”Jag vill skapa roliga, individuella och hållbara saker som människor kan använda för att utsmycka sig själva eller sina hem med. Jag vill även hjälpa människor att hitta sin egen kreativitet”, säger Aimee.

Ge ditt hem ett fräscht nytt utseende genom att skapa dina egna inredningsdetaljer med din PIXMA-skrivare. På webbplatsen Creative Park hittar du budgetvänliga tillbehör som lyfter vardagsrummet och barnens rum.

”Jag använder pappershantverk för dekorativa ändamål, oavsett om det är för hemmet eller till kroppen, för att göra smycken eller vägg- eller bordsdekorationer”, säger Aimee.

Välj bara avsnittet ”Rumsdekor” på webbplatsen Creative Park eller i appen för att välja, hämta och skriva ut mallen. Från hängande mobiler för en barnkammare till 3D-väggdekaler, födelsedagsvimplar, väggprydnader och kakeldekaler – ditt hem kan få helt nytt liv.

4. Skriv ut en egen receptbok

En man och en pojke sitter vid ett köksbord med en skrivare och en stor hemmagjord receptbok, omgiven av utskrivna bilder av mat.

Släpp loss din inre kändiskock genom att skriva ut dina egna recept och skapa en receptbok. Du kommer aldrig att glömma hur du lagar din favoritmat och du får dessutom en samling otroliga rätter som du kan dela med dig av till släkt och vänner.

Har du en samling familjerecept som ber om att bli till en vacker bok? Dela med dig av dina favoritmåltider i en hemtryckt receptbok – komplett med dina egna bilder om du även gillar matfotografering.

Den Londonbaserade mat- och dryckesfotografen Natasha Alipour-Faridani delar med sig av sina bästa tips för att sammanställa din receptfotobok med Canon PIXMA TS3350-serien och Canons app Easy-PhotoPrint Editor, som har kreativa alternativ för receptbokslayouter.

”Jag ville ha färgstarka recept”, säger Natasha. ”Om maten ser lite tråkig ut kan ett bra alternativ vara att fotografera ovanifrån. Jag ser alltid till att ha något som sträcker sig utanför bildens kant – det kan bara vara kanten på en tallrik, men det förstärker känslan av att det är en pågående händelse.”

Skapa en helt unik bok, oavsett om den ska gå i arv, vara en gåva till en matfantast eller bli en matdagbok i klippboksstil att ta med dig när du reser.

5. Festligt nöje

En skylt som önskar glad Halloween hänger ovanför ett bord som är pyntat med Halloween-dekorationer.

”Det finns så många personer att följa på Pinterest, YouTube, Instagram, TikTok – det finns bokstavligen överallt”, säger Aimee. ”Nu för tiden finns det så många ställen att hitta inspiration på.”

”De säsongsbetonade idéerna för pappershantverk är många för mig och alla ger en känsla av nostalgi”, säger Aimee om roliga hantverksidéer för tillställningar som födelsedagar, bröllop, påsk, Halloween och jul. ”Människor reagerar alltid på nostalgiska saker och det är verkligen viktigt att fira årets festligheter, särskilt efter de två år vi har gått igenom. De för samman människor.”

Skriv ut en egen läskig banderoll, en pumpalykta i papper, Halloween-kort och häxmasker från webbplatsen Creative Park eller appen. I den här lektionen om utskrivbara hantverk till Halloween berättar vi till och med hur du skapar egen nagelkonst med Halloween-tema med våra utskrivbara nagelklistermärken, kompletta med spöklika designer. Du kan även prova att göra egna bordsdekorationer eller Halloween-kransar i papper för att verkligen komma i festlighetens rysliga stämning.

Följ oss på Pinterest och dela dina skapelser på sociala medier med hashtaggen #MadeWithPIXMA.Skrivet av Lorna Dockerill

Relaterade produkter

Relaterade artiklar

 • UTSKRIFTSTIPS

  Skapa en personlig present

  Canon Photo Cube hjälper dig att skapa en present full av glada minnen.

 • UTSKRIFT OCH PYSSEL

  Papperspyssel

  Konstnären Zack McLaughlin låter sig inspireras av en kungsfiskarmall från Canon Creative Park.

 • KREATIV UTSKRIFT

  Skriv ut listor, planer och mål

  Låt kreativiteten flöda med en Canon PIXMA-skrivare och håll ordning och reda året runt.

 • KREATIV UTSKRIFT

  Skapa solsystemet

  Ta dig tid att återkoppla, lära dig och leka med Creative Parks kollektion av papperspyssel med rymdtema.