Canons nya videokameror fångar varje ögonblick – LEGRIA HF G40 och tre modeller i LEGRIA HF R-serien

Canon, marknadsledare inom digital bild, förstärker sin videokameraserie för konsumenter med fyra nya modeller i serierna LEGRIA HF G och LEGRIA HF R. LEGRIA HF G40 har ett kompakt kamerahus, en kraftfull HD CMOS Pro-sensor av 1/2,84-typ med högkvalitativt ljud och fullständigt manuell hantering. I LEGRIA HF R-serien lanseras tre nya videokameror: LEGRIA HF R706, LEGRIA HF R76 och LEGRIA HF R78. Med Full HD CMOS-sensor och avancerad 57x zoom kan alla speciella ögonblick spelas in och delas i HD-kvalitet.

LEGRIA HF G40

LEGRIA HF R706

LEGRIA HF R76

LEGRIA HF R78


Gränslös kreativitet för alla entusiaster – LEGRIA HF G40
Med enastående bildprestanda och avancerade inspelningsfunktioner passar LEGRIA HF G40 perfekt både för journaliststuderande som vill ha en bättre kvalitet och för professionella filmare som behöver en handhållen andrakamera. HD CMOS Pro-sensor av 1/2,84-typ och DIGIC DV4-processor ger skarpa, livfulla filmer även i riktigt svåra ljusförhållanden. Med förstklassig optik, 20x vidvinkelzoom och brännvidd 26,8-576 mm är LEGRIA HF G40 en flexibel videokamera som kan användas för inspelning av allt från bröllop till universitetsprojekt. Den 8-bladiga cirkelformade bländaren ger bättre ”bokeh” och säkerställer attraktiva bakgrundsslöjor i tagningar med kort skärpedjup.

Maximal kreativ kontroll
LEGRIA HF G40 passar många professionella tillämpningar, till exempel AVCHD 1080p inspelning i hög bithastighet med varierande bildfrekvenser och samtidig inspelning både i AVCHD- och MP4-format till dubbla SD-kort*. Dramatiska effekter skapas enkelt med Slow och Fast motion och tidsintervallinspelning**. OLED-touchskärmen tillhandahåller helt manuell hantering av anpassningsbar funktionsväljare, bländare, slutartid, förstärkning och exponering. Med den justerbara objektivringen för zoom och fokus och bländarkontroll finns inga gränser för den egna kreativiteten.

Den kvalitet som alla upplevelser förtjänar – LEGRIA HF R-serien
Med modellerna LEGRIA HF R706, LEGRIA HF R76 och LEGRIA HF R78 kan alla i familjen spela in oförglömliga ögonblick, roliga händelser och kreativa filmer. Canons DIGIC DV4 processor och Full HD CMOS-sensor borgar för högkvalitativ videobearbetning och detaljrikedom. Optisk bildstabilisator med dynamiskt läge ger skarpa resultat vid handhållna inspelningar och minskar automatiskt effekterna av kameraskakningar, även medan man går eller rör sig.

Den automatiska inramningshjälpen för zoom spårar objektet som spelas in. Kameran upptäcker snabbt om objektet syns i rutan, och om det försvinner zoomar kameran automatiskt ut, letar reda på objektet och zoomar tillbaka direkt för att få en perfekt inspelning.  LEGRIA HF R78 har också en vidvinkelkonverter som snabbt kan monteras på kameran för att få en kortare brännvidd på 26,9 mm*** och bredda videokamerans möjligheter****, så att ännu mer ryms i bilderna, till exempel svepande vyer på semestern eller större grupper vid familjeträffar.

Flera lättanvända och kreativa inspelningsfunktioner ser till att alla i familjen kan fånga speciella ögonblick och händelser. Med Biofilter och Pekdekoration får filmerna en personlig touch med animeringar, inbyggda ramar eller olikfärgade filter som Sepia och Gamla filmer. Bebis-läget gör det enkelt att dokumentera viktiga minnen och sparar videofilmerna automatiskt i personliga babyalbum.

Wi-Fi i hela LEGRIA-serien
LEGRIA HF G40, LEGRIA HF R76 och LEGRIA HF R78 har inbyggd Wi-Fi, för fjärrinspelning via smartphone eller surfplatta och för enkel delning med bara en knapptryckning. Modellen LEGRIA HF R706 har också Wi-Fi eftersom den är FlashAir-kompatibel.

LEGRIA HF G40 – viktiga egenskaper:

  • Kreativ video med proffskvalitet
  • Mycket flexibel och kompakt design
  • Avancerad inspelning, anslutningsmöjligheter
  • Anpassningsbar med snabb tillgång till funktioner
  • Spelar snabbt in allt som händer på ett kreativt sätt

LEGRIA HF R-serien – viktiga egenskaper:

  • Bekväm inspelning och delning av minnesvärda ögonblick
  • Kraftfull teknik för video med suverän kvalitet
  • Enkelt att göra kreativa inspelningar
  • Bra ljud som matchar inspelningen
Produkt Rek pris inkl moms (ex moms) Säljstart
LEGRIA HF G40 12890 SEK (10312 SEK) Januari 2016
LEGRIA HF R706 2770 SEK (2216 SEK) Januari 2016
LEGRIA HF R76 3560 SEK (2848 SEK) Januari 2016
LEGRIA HF R78 3760 SEK (3008 SEK) Januari 2016


*LEGRIA HF G40 spelar in med upp till 28 Mbps i AVCHD-format och upp till 35 Mbps i MP4-format. Vid samtidig inspelning kan upp till 24 Mbps AVCHD spelas in på varje kort, eller upp till 24 Mbps AVCHD och upp till 4 Mbps MP4 tillsammans. Både SDHC- och SDXC-minneskortsformat stöds.
**I MP4-format
***När avancerad zoom används
****Motsvarande 35 mm