Canon förstärker sin professionella serie 4k-displayer med en ljusstark 24-tumsmodell och med branschens första 17-tumsmodell

Canon, marknadsledare inom digital bild, presenterar två professionella 4k displayer för broadcast och filmproduktion. DP-V2420 är en ljusstark 24-tums referensdisplay för att skapa innehåll med stort dynamiskt omfång (HDR), medan DP-V1710 är branschens första professionella 17-tumsdisplay för utomhussändningar från inspelningsbussar och studior. Modellerna kombinerar Canons bildprocessor med Canons bakgrundsbelysta system och en IPS LCD display som levererar fantastisk färgåtergivning, hög upplösning och hög kontrast.

DP-V2420

DP-V1710


Nästa generations bildbehandlingsteknik – DP-V2420
DP-V2420 är Canons flaggskepp för 4k-referensdisplayer. Den är framtagen för att uppfylla de behov som finns i arbetsflödena för broadcast och filmproduktion. Referensdisplayen stöder den nya standarden ITU-R BT.2100 för HDR bildparametrar, är mycket ljusstark och ger en färgåtergivning som aldrig tidigare skådats. Med det större dynamiska omfånget ökar kontrasten mellan bildens ljusa och mörka områden och ger en tredimensionell känsla.

Displayens inbyggda de-bayering kan visa 4k RAW-tagningar direkt från kompatibla Cinema EOS-kameror, så att kostnaderna för en extern de-bayering-enhet sparas in och så att 4k-arbetsflödet förbättras dramatiskt.

DP-V1710 sätter ett nytt riktmärke för professionella 17-tums 4k-displayer
DP-V1710 är branschens första professionella 17-tums UHD 4k-display och levererar den enastående upplösningen 3840 x 2160 i en kompakt enhet. Med en vikt på endast 8 kg är den perfekt för tagning på plats. Och storleken och möjligheten att använda den tillsammans med 19-tums rackfästen gör den idealisk för utomhussändningar från inspelningsbussar med begränsat utrymme.

DP-V1710 stöder gränssnitten HD/3G och 6G-SDI och kan alltså hantera en 4k-signal med en enda kabel. Displayen är optimerad för att stödja HDR EOTF (Electro-Optical Transfer Function) och levererar den svarta luminans som krävs för broadcasting och som stöd för yrkesfolket som skapar innehåll i Full HD, 4k och HDR.

Överlägset pålitliga
DP-V2420 och DP-V1710 är tunna men robusta, lätta att använda och har anpassningsbara knappar för registrering av olika funktioner.

De nya displayerna ingår tillsammans med DP-V2410 och DP-V3010 i Canons professionella sortiment av 4k-displayer, där flera visningsalternativ för behoven inom broadcast och filmproduktion finns.