Gör verklighet av dina kreativa talanger med Canons senaste fullformatssystemkamera – här kommer den efterlängtade EOS 6D Mark II

Canon, marknadsledare inom digital bild, presenterar den mycket efterlängtade EOS 6D Mark II, som vänder sig till både amatör- och yrkesfotografer. EOS 6D Mark II är en fullformatssystemkamera med Canons senaste tekniker och den lyfter verkligen fotograferingen till nästa nivå.

Kameran är efterföljare till EOS 6D och hanterar allt från rese- till porträttfotografering. Bättre tagningsmöjligheter, större kontroll och mer flexibilitet är några av de många fördelarna med EOS 6D Mark II som underlättar fotografernas visioner. EOS 6D Mark II har tagits fram som svar på feedback från användare och nu kan fotograferna komma betydligt längre med sina kreativa idéer. Kameran har ny fullformatssensor, DIGIC 7-processor, autofokussystem med 45 punkter, Dual Pixel CMOS AF-teknik och levererar bilder av allra högsta kvalitet.

Den nya 26,2 megapixels CMOS-sensorn ger oöverträffad bildkvalitet och bättre prestationsförmåga – även för alla som använder den nuvarande modellen EOS 6D samt EOS systemkameror med APC-S-sensor. EOS 6D Mark II har exceptionellt stort exponeringsomfång och är fantastisk i riktigt starkt ljus. ISO 40 000, som kan utökas till ISO 102 400, ger stor flexibilitet. Dokumentärfotografer kan göra tagningar där detaljerna framträder, även när det är riktigt mörkt. Tekniken i EOS 6D Mark II, tillsammans med den senaste DIGIC 7-processorn skapar högkvalitativa filer direkt från kameran. En stjärnklar kväll eller ett norrsken fångas på helt nya och spännande sätt.

45 punkters AF-system ger större kreativ kontroll och systemet kan också anpassas för att ge mer exakt spårning. Uppgraderingen till EOS 6D Mark II ger användarna möjlighet att ta besvärliga scener som innehåller snabba, spontana händelser, till exempel när brudparet vandrar ut i ett konfettiregn. Tillsammans med framstegen i DIGIC 7-processorns bildbearbetning kan EOS 6D Mark II nu reagera snabbt och förutsäga objektets rörelse i bildrutan. Med 6,5 bilder per sekund öppnar kameran mängder av nya möjligheter. Det nya autofokussystemet behåller möjligheten att låsa korrekt på objekt även i riktigt svagt ljus – perfekt för porträttfotografering när omgivande ljus är svagt.

Canons välkända Dual Pixel CMOS AF-teknik står för högpresterande motivföljande och jämnare fokus, och dessutom för snabbare fokusering i filmer. De här funktionerna innebär stora fördelar vid makro- och produktfotografering, som förenklas via direktvisningsskärmen.

EOS 6D Mark II är Canons första fullformatskamera med inbyggd filminspelningsstabilisering i 5 axlar och som motverkar oskärpa när inspelning görs handhållet eller ”i farten”. Fokus växlas med ett tryck på den vinklingsbara LCD-touchskärmen och skärmen underlättar när man vill nå svåra vinklar och fotografera ovanliga perspektiv eller när man befinner sig i en folkmassa.

EOS 6D Mark II är Canons första kamera som både har ett läge för 4k tidsintervallfilmer och intervalometer för mer olikartade filminspelningar. Det här stöttar kreativiteten ännu mer – och att göra tagningar med upplösning upp till 4k är perfekt för att fånga en stjärnbeströdd himmel i gnistrande detalj. Med den inbyggda intervalometern ges maximala redigeringsmöjligheter för tidsintervallfilmer.

EOS 6D Mark II har Wi-Fi och via Bluetooth* kan den dessutom vara uppkopplad hela tiden. Flexibiliteten för att skicka bilder till smarta enheter är stor och användarna kan enkelt och snabbt dela sina arbeten. Kameran kan styras från en smartphone för att ta bilder eller filmer fjärrstyrt – en fördel när man inte vill distrahera objektet med olika rörelser, till exempel när fjärilen vilar på en blomma. Inbyggd GPS hjälper till att hålla reda på var någonstans bilderna togs.

EOS 6D Mark II är kameran som ger bilder av högsta kvalitet, varje gång, och som levandegör varje story. Den kan hantera alla olika ljusförhållanden, är både exakt och noggrann och låter fotografen ägna sig åt sina kreativa talanger. EOS 6D Mark II är en kompakt och lätt fullformatssystemkamera. Den är skyddad mot damm och fukt och ger nya spännande sätt för kreativ fotografering.

BG-E21
BG-E21 är ett nytt batterigrepp för EOS 6D Mark II. I greppet ryms 2 batterier samtidigt och det är också kompatibelt med batterierna LP-E6N och LP-E6. BG-E21 med 2 batterier utökar driftstiden och fördubblar antalet tagningar och knapparna har samma layout som på EOS 6D Mark II (höger ovansida). Ergonomin förändras alltså inte och kameran kan användas på exakt samma sätt vid vertikal fotografering.  Greppet ger också både bättre hantering och balans när tyngre objektiv används.

Rekommenderat pris:
EOS 6D Mark II hus, 21 280 kr inkl. moms (17 024 kr exkl. moms)
EOS 6D Mark II + EF 24-105/3.5-5.6 IS STM, 25 330 kr inkl. moms (20 264 kr exkl. moms)
Batteri grepp BG-E21, 2020 kr inkl. moms (1616 kr exkl. moms)* Att alltid ha uppkoppling mellan en smart enhet och kameran via Bluetooth® kräver först ett upplägg med Canons app Camera Connect. Hur stabil Bluetooth®-anslutningen är beror på den smarta enhetens modell och andra omgivningsförhållanden. Bluetooth®-märket och dess logotyper är registrerade varumärken som ägs av Bluetooth SIG, Inc. och Canons användning av sådana märkningar sker på licens. Övriga varumärken och märkesnamn tillhör respektive ägare. Kräver Bluetooth® version 4 eller senare och iOS 8.4, Android 5.0 eller högre.