Canon bedöms som klassledande i 2017 års EISA-utmärkelser

Canon, marknadsledare inom digital bild, meddelar stolt mottagandet av tre prestigefyllda utmärkelser från organisationen EISA (European Imaging and Sound Association), Europas främsta sammanslutning inom ljud och bild. EOS 5D Mark IV benämns som ‘EISA Professional DSLR Camera 2017-2018’, EOS 77D får utmärkelsen ‘EISA Consumer DSLR Camera 2017-2018’ och Canon EF 16-35mm F2.8L III USM får titeln ‘EISA Professional DSLR Lens 2017-2018’.
EISA-utmärkelserna röstas fram av en expertjury som består av redaktörer från mer än 50 framstående internationella tidskrifter i 20 europeiska länder, plus USA och Australien. EISA lovordar nya produkter som förenar den mest avancerade tekniken och önskvärda funktioner med klassledande prestanda.

”Canon har ett långvarigt anseende inom branschen när det gäller att leverera högkvalitativa produkter som ger användarna möjlighet att berätta sina livs bästa stories – genom att frigöra deras kreativa fotograferingspotential med den support, tillförlitlighet och konsekvens som behövs”, säger Lee Bonniface, Marketing Director, Consumer Imaging, Canon Europe. ”Feedback på våra produkter genom utmärkelser som EISA är av största vikt, eftersom vi strävar efter att producera innovativa och klassledande lösningar som gör att fotografer världen över kan upptäcka, fånga och dela sina egna unika stories genom fotograferandet.”

EISA:s jury kommenterade så här:

EISA Professional DSLR Camera 2017-2018:  Canon EOS 5D Mark IV
Canon EOS 5D Mark IV är verktyget för många professionella fotografer runt om i världen. Jämfört med föregångarmodellen har Canon ökat stillbildskvaliteten väsentligt, med högre upplösning och större dynamiskt omfång och autofokusen är mer känslig. Filminspelningsfunktionen är också ännu mer avancerad med kvalitativ inspelning i 4k och snabb autofokus i direktvisningsläge. Canon EOS 5D Mark IV har också den innovativa nya funktionen Dual Pixel Raw, som tillåter att skärpa och bakgrundsoskärpa kan finjusteras senare. Allt som allt, Canon EOS 5D Mark IV kommer att fortsätta vara den klassledande kameran under många år framöver.

EISA Consumer DSLR Camera 2017-2018:  Canon EOS 77D
Canon EOS 77D använder många viktiga funktioner från den halvprofessionella EOS 80D. CMOS-sensorn på 23,2 miljoner pixlar uppnår ett bättre dynamiskt omfång än sin föregångare. En stor fördel är Dual Pixel CMOS AF som möjliggör en mycket snabb och smidig autofokusering under direktvisning och filmning. Tillsammans med STM eller Nano USM-objektiv blir autofokuseringen mycket tyst. Autofokus i sökaren har också förbättrats väsentligt, med 45 korssensorer. Den nya DIGIC 7-processorn levererar tillräckligt med kraft för snabba bildserier (6 bilder per sekund) och filmer i Full HD med höga bildfrekvenser (1080/60p).

LCD-skärmen på ovansidan och snabbratten ger snabb manövrering. Andra moderna funktioner är den vinklingsbara touchskärmen och Wi-Fi, som åtföljs av Bluetooth för enkel åtkomst.

EISA Professional DSLR Lens 2017-2018:  Canon EF 16-35mm F2.8L III USM
Canon EF 16-35mm F2.8L III USM har länge varit efterlängtad av många professionella fotografer och överstiger förväntningarna. Den är bättre byggd än sina föregångare och ger fantastisk skärpa i hela bilden, även vid helt öppen bländare f2,8. Vid 16mm överträffar den många fasta ultravidvinkelobjektiv. Distorsionen är låg och antireflexbeläggningen minskar ljusslöjor och reflexer mycket effektivt. Canon EF 16-35mm F2.8L III USM är framtaget för professionell, daglig användning och levererar en bildkvalitet som tillfredsställer även de mest krävande användarna.