PIXMA Home Office: Canon lanserar de nya 4-i-1-skrivarna PIXMA TR7550 och PIXMA TR8550

21 augusti 2017 – Canon Europe, världsledande inom bildbehandlingslösningar, har idag lanserat två nya 4-i-1 PIXMA-skrivare för hemmabruk, för utskrift, kopiering, scanning samt fax, för ännu högre produktivitet och anslutningsmöjligheter för användare i hemmet. PIXMA-sortimentet för hemmabruk passar perfekt för dem som arbetar hemifrån och ger dem flexibiliteten för att kunna uppfylla alla kontorskrav och professionella behov.

PIXMA TR7550

PIXMA TR8550

PIXMA TR7550 och PIXMA TR8550 har nya viktiga funktioner som underlättar distansarbete, som den automatiska dokumentmataren för 20 ark (ADF), automatisk dubbelsidig utskrift, Bluetooth Low Energy (BLE)1, stora touchskärmar och förbättrat användargränssnitt. Den nya kompakta storleken innebär att användarna får mer utrymme att arbeta utan att kompromissa med funktionaliteten eller kvaliteten på sina utskrifter.

Arbeta hemifrån på ett enkelt sätt

Ett förbättrat användargränssnitt gör att medarbetarna kan optimera funktionerna hos de nya skrivarna genom att enkelt navigera genom kontrollerna. PIXMA TR7550 och PIXMA TR8550 har större touchskärmar – skärmar på 3,0 respektive 4,3 tum – och den främre panelen kan vinklas för att passa användarens ögonlinje. Den stora skärmstorleken gör det ännu enklare att använda funktionerna, vilket passar perfekt om skrivaren används regelbundet under arbetsdagen.

Användare kan öka produktiviteten med funktionen för automatisk dubbelsidig utskrift, vilket innebär att PIXMA TR7550 och PIXMA TR8550 automatiskt skriver ut dubbelsidiga dokument med en knapptryckning, vilket sparar tid och papper. Skrivarna har även tvåvägspappersmatning som gör det möjligt att skriva ut både baktill2 och framtill3 på skrivaren, vilket innebär att papper i olika storlekar kan fyllas på samtidigt. Pappersmatningen rymmer upp till 100 ark vanligt papper4, så med en möjlig kapacitet på 200 A4-sidor av vanligt papper kan stora dokument skrivas ut utan att du behöver fylla på papper.

Funktionen för påminnelse om borttagning av dokument meddelar användaren när ett scannat dokument lämnas kvar på scannerenheten, så att användarna aldrig glömmer ett viktigt dokument. För enkel hantering av filer gör den automatiska dokumentmataren för 20 ark att användare kan scanna större dokument med en enda åtgärd, vilket sparar värdefull tid.

Håll dig uppkopplad hemma

PIXMA TR7550 och PIXMA TR8550 har Wi-Fi-anslutning som ger användarna fler valmöjligheter, så att de kan skriva ut trådlöst från sin smartphone, surfplatta eller bärbara dator. PIXMA Cloud Link är kompatibel med sortimentet, så att användare som arbetar kan skriva ut och scanna dokument från och till onlinetjänster som Google Drive, Evernote och Dropbox, för ökad hastighet och delningsmöjlighet. Användare kan komma åt och lagra filer med PIXMA Cloud Link via Canon PRINT-appen eller skrivarens skärm, vilket gör det enkelt att arbeta på distans. Med funktionen för fotografering och kopiering av smartphone, som nås via Canon PRINT-appen, kan användare ta en bild av en papperskopia med sin smartphone och konvertera den till en digital kopia direkt till sin enhet.

För användare som vill ha mer av sin skrivare kan PIXMA TR8550 anslutas till en Ethernet-kabel, så att skrivaren kan anslutas till ett helt nätverk, vilket innebär att användare när som helst kan skriva ut och scanna från flera skrivare. PIXMA TR8550 har dessutom en inbyggd SD-kortplats som ger användarna flexibiliteten att kunna scanna och skriva ut direkt till och från SD-kortet, utan att behöva ansluta till någon annan enhet.

Det nya sortimentet omfattar helt nya funktioner för BLE, vilket möjliggör parkoppling för en konstant anslutning mellan alla kompatibla smarta enheter och skrivare. Användare av Android-enheter kan aktivera BLE på sin skrivare för enkel aktivering av fullständig Wi-Fi-anslutning, så att de kan skriva ut dokument från anslutna enheter. När enheten och skrivaren har parkopplats via Bluetooth får både iOS- och Android-användare automatiskt felmeddelanden via Canon PRINT-appen från skrivaren som hänvisar användaren till den särskilda webbmanualen, vilket möjliggör snabb och enkel felsökning.

Förbättrat bläckpatronsystem

Det nya sortimentet innehåller fem separata bläckpatroner6 och har ett hybridbläcksystem som skapar förbättrad färgåtergivning, för utskrifter av hög kvalitet och skarp text. Med färgbeständigt bläck erbjuder PIXMA TR7550 och PIXMA TR8550 fördelarna med att kunna använda färgämnesbaserat och pigmentbaserat bläck samtidigt, för bästa kvalitet.

Skrivarna är kompatibla med bläckpatroner7 i tre olika storlekar, vilket ger användarna möjlighet att välja när de köper sina bläckpatroner, oavsett om de skriver ut i stora volymer eller sporadiska dokument. Bläckpatronerna med större kapacitet kompletterar användare som har behov av att skriva ut i större volymer för kostnadseffektiv utskrift och färre patronbyten8. Det förbättrade användargränssnittet varnar användaren om att bläckpatroner är tomma eller nästan tomma, så att de aldrig behöver överraskas av tomma patroner.

Kreativitet för arbete och lek

PIXMA TR7550 och PIXMA TR8550 förvandlar storys som gjorts hemma till utskrifter av labbkvalitet och de är perfekta skrivare för hemmet då de tillgodoser både jobbrelaterade och hela familjens behov. De nya skrivarna inspirerar till kreativitet och nöje och de är kompatibla med den nya appen Message in Print9 för inbäddning av osynliga meddelanden i fotoutskrifter. Användaren kan lägga till animeringar, musik, URL-länkar eller text i den utskrivna bilden och mottagaren kan avkoda dem genom att hålla sin iPhone över utskriften. Canon gör det roligt att skriva ut, med fler program från My Image Garden till Creative Park och Easy-Photo-Print+, så att alla kan få ut mesta möjliga av PIXMA-skrivaren för hemmabruk. Användarna kan skapa gratulationskort och kalendrar samt få tillgång till exklusivt innehåll.

Den nya PIXMA-skrivaren för hemmabruk erbjuder utskrifter av hög kvalitet med förbättrad anslutning, så att du enkelt kan arbeta hemifrån. Den kompakta nya designen sparar utrymme och ökar produktiviteten med automatisk dubbelsidig utskrift, en automatisk dokumentmatare för 20 ark och enskilda bläckpatroner. Sortimentet med 4-i-1-multifunktionsskrivare kompletterar behoven hos både hemarbetare och hela familjen, vilket gör det bekvämt att förvandla viktiga ögonblick till högkvalitativa utskrifter hemma.1 Har energieffektiv Bluetooth®-teknik (Bluetooth-utskrift och -scanning är endast tillgängligt på Android-enheter). Funktionerna som är tillgängliga med Bluetooth-kommunikation och appen Canon PRINT Inkjet/SELPHY kan inte garanteras på alla smartphones med Android. Bluetooth®-märket och logotyperna är registrerade varumärken som tillhör Bluetooth SIG, Inc. och all användning av sådana märken av Canon Inc. sker under licens. Övriga varumärken och märkesnamn tillhör respektive ägare

2 Rymmer vanligt papper och fotopapper upp till A4

3 Rymmer vanligt papper i formaten A4, A5, B5 och LTR

4 Antalet ark varierar beroende på papperstyp och -tjocklek

6 Pigmentsvart (PGBK), svart, cyan, magenta och gul

7 Tillgängligheten för STD, XL och XXL beror på region

8 XL gör att användare kan skriva ut dubbelt så mycket som med STD och XXL skriver ut tre gånger så mycket jämfört med standardpatronen

9 Appen Message in Print släpps den 31 oktober 2017 och är endast tillgänglig för iPhone med iOS 9 och senare