Canon presenterar skrivarna PIXMA TR7550 och PIXMA TR8550 med 4 funktioner i en enda enhet

21 augusti 2017 – Canon lanserar två nya PIXMA skrivare för hemmakontoret med 4 funktioner i en enda enhet: utskrift, kopiering, scanning och fax. För användare i hemmet – produktivt och uppkopplat. Skrivarserien passar alla som arbetar hemifrån och skrivarna hanterar alla kontorsbehov och professionella krav.

PIXMA TR7550

PIXMA TR8550

PIXMA TR8550

PIXMA TR7550 och PIXMA TR8550 har nya viktiga funktioner till hjälp för distansarbete, till exempel automatiska dokumentmatare för 20 ark, automatisk dubbelsidig utskrift, BLE-teknik (Bluetooth Low Energy)1, stora touchskärmar och ett förbättrat användargränssnitt. Den nya kompakta storleken frigör arbetsutrymme, utan att kompromissa med funktioner eller utskriftskvalitet.

Enkelt att jobba hemifrån

Det förbättrade gränssnittet förenklar navigeringen bland funktioner och inställningar. Skrivarna har stora touchskärmar, 3 respektive 4,3 tum och frontpanelen kan vinklas för anpassning efter användare. Den stora skärmstorleken gör hanteringen av funktionerna ännu enklare och bekvämare när skrivaren används regelbundet under en hel arbetsdag.

Automatisk dubbelsidig utskrift görs med en enkel knapptryckning, ökar produktiviteten och sparar både tid och papper. Tvåvägsmatningen av papper innebär att man kan skriva ut både från skrivarens bak- 2 och framsida3 – olika pappersformat ryms alltså samtidigt. Pappersmatarna klarar upp till 100 ark vanligt papper4, så med möjlig kapacitet för 200 sidor A4-papper kan stora dokument skrivas ut utan att papper behöver fyllas på.

Om ett scannat dokument lämnats kvar på scanningsenheten får användaren en påminnelse via ett meddelande. Viktiga dokument blir alltså inte liggande eller bortglömda. Den automatiska dokumentmataren rymmer 20 ark och filer hanteras enkelt genom att stora dokument kan scannas i en enda körning, något som sparar värdefull tid.

Alltid uppkopplad i hemmet

PIXMA TR7550 och PIXMA TR8550 har Wi-Fi-anslutning, som ger användarna större valmöjligheter att kunna skriva ut trådlöst från sina smartphones, surfplattor eller laptops. PIXMA Cloud Link är kompatibelt med serien. Användarna kan alltså skriva ut och scanna5 dokument från och till online-tjänster som GoogleDrive, Evernote och Dropbox, för högre hastighet och delningsmöjligheter. Med PIXMA Cloud Link via Canons PRINT-app eller skrivarskärmen får användarna åtkomst till filer och lagring – distansarbete på ett bekvämt sätt. Funktionen Smartphone Capture & Copy nås via Canons PRINT-app och innebär att användarna kan scanna ett foto från sina smartphones och omvandla det till en digital kopia direkt till sina enheter.

Modellen PIXMA TR8550 kan också anslutas via en Ethernet-kabel till ett nätverk, så att användaren kan skriva ut och scanna från flera datorer när som helst. PIXMA TR8550 har dessutom en inbyggd SD-kortplats för flexibel scanning och utskrift direkt till och från SD-kortet. Anslutning till någon annan enhet behövs alltså inte.

Den nya serien har den helt nya funktionen BLE, som möjliggör parkoppling och en konstant anslutning mellan alla kompatibla smarta enheter och skrivaren. Alla som har Android-enheter kan aktivera BLE på sin skrivare och enkelt aktivera full Wi-Fi-anslutning för att skriva ut dokument från anslutna enheter. När enheten och skrivaren parkopplats via Bluetooth kan både iOS- och Android-användare automatiskt ta emot felmeddelanden från skrivaren via Canons PRINT-app och dirigeras till rätt webbmanual för snabb och enkel felsökning.

Förbättrat system för bläckpatronerna

Den nya serien har 5 separata bläckpatroner och6 ett hybridbläcksystem som ger bättre färgåtergivning, högkvalitativa utskrifter och skarp text. Bläcket är färgbeständigt och skrivarna kan använda färgämnes- och pigmentbaserat bläck samtidigt, för att få bästa kvalitet.

Bläckpatroner till skrivarna finns i tre olika storlekar7 för att passa stora utskrifter eller enstaka dokument. Patronerna med större kapacitet passar för stora utskriftsvolymer, ger kostnadseffektiva utskrifter och färre byten8. Det förbättrade gränssnittet varnar användaren när bläcknivån är låg eller helt slut.

Kreativt arbete, kreativ lek

PIXMA TR7550 och PIXMA TR8550 förvandlar minnesvärda stories till utskrifter med labbkvalitet och passar lika bra för familjens ändamål som för arbete. Skrivarna inspirerar till kreativitet och är kompatibla med den nya appen Message in Print9, som lägger in osynliga meddelanden i fotoutskrifterna, till exempel animeringar, musik, URL-länkar eller text, som mottagaren sedan kan avkoda genom att hålla sin iPhone över utskriften. Med ytterligare familjevänliga tjänster och program, till exempel My Image Garden, Creative Park och Easy-Photo-Print+ kan hela familjen få ut det mesta möjliga med sina PIXMA Home Office-skrivare. Här skapar man gratulationskort och kalendrar och får också tillgång till exklusivt innehåll.

Tack vare skrivarnas högkvalitativa utskrifter och utökade anslutningsmöjligheter blir det bekvämt att jobba hemifrån. Den kompakta nya designen är utrymmesbesparande och produktiviteten höjs via automatisk dubbelsidig utskrift, automatisk dokumentmatare för 20 ark och separata bläckpatroner. Den här multifunktionella skrivarserien med 4 funktioner i en enda enhet kompletterar behoven hos den som jobbar hemifrån och passar också utmärkt för hela familjen.

Priser
PIXMA TR7550 1600kr inkl. moms (1280kr exkl. moms)
PIXMA TR8550 1800 kr inkl. moms (1440 kr exkl. moms)1 Utrustad med Bluetooth® lågenergiteknik (Bluetooth-utskrift och -scanning kan bara ske med Android-enheter). Funktionerna som finns via Bluetooth-kommunikation och Canons app PRINT Inkjet/SELPHY kan inte garanteras på alla Android smartphones. Bluetooth®-märket och dess logotyper är registrerade varumärken som ägs av Bluetooth SIG, Inc. och Canons användning av sådana märkningar sker på licens. Övriga varumärken och märkesnamn tillhör respektive ägare.

2 Hanterar vanligt papper och fotopapper upp till A4-format

3 Hanterar vanligt papper i format A4, A5, B5 och LTR

4 Antalet ark varierar beroende på papperstyp och tjocklek

5 Scanna till molnet och scanna till e-post tillgängligt endast om Canons originalbläck används

6 Pigment Black (PGBK), Black, Cyan, Magenta och Yellow

7 STD, XL och XXL finns inte i alla regioner

8 Med XL-patronerna skriver man ut dubbelt så mycket som med STD. Och med XXL tredubblas kapaciteten jämfört med standardpatronen

9 Appen Message in Print släpps den 31 oktober 2017 och blir endast tillgänglig för iPhones med iOS 9 och högre