Canon världslanserar ny serie flatbäddsskrivare vid Sign & Printmässan

På Sign & Printmässan den 5 till 7 februari kommer besökarna som först i världen få möjlighet att uppleva Arizona 1300. Det är Canons nya flatbäddsskrivarserie för grafisk produktion på rigida material. Skrivaren höjer effektiviteten i produktionen och inriktar sig på marknadens behov av mer varierade tillämpningsområden.

Den nya skrivaren Arizona 1300 skriver ut mer, smartare och snabbare

Arizona 1300-serien består av tre GT-modeller och tre större XT-modeller

Arizona 1300-serien passar kunder som producerar upp till 15 000 m² per år. Utskriftshastigheterna ligger på upp till 52,8 m² per timme. Serien innehåller sex modeller och alla har utformats för enkel hantering och tillförlitlighet. Det finns tre GT-modeller att välja bland ( Arizona 1340 GT, 1360 GT och 1380 GT), med en flatbädd på 1,25 x 2,5 m samt tre större XT-modeller ( Arizona 1340 XT, 1360 XT och 1380 XT) med flatbädd 2,5 x 3,08 m.

Den nya serien uppfyller behoven för dem som vill uppgradera sina första flatbädds- eller hybridskrivare och vill ha en produkt som kan hantera ett ännu större utbud av media för olika typer av användnings–områden.

Nya lösningar för maximal produktivitet

Arizona 1300-skrivarna är s första flatbäddsprodukter som använder LED-härdning. Det är en teknik som maximerar produktiv driftstid genom att kunna skriva ut från standbyläge, utan att behöva vänta på uppvärmning av UV-lampor.

Den nya serien innehåller också Arizona Xpert, en innovativ programlösning som förenklar och automatiserar komplexa jobb, inklusive tillämpningar för dubbelsidigt och för flera lager. Det gör att utskriftsfilerna snabbt blir klara. Programvaran lagrar filen som är klar för utskrift så att kunden kan förbereda liknande framtida jobb snabbare och enklare.

De nya skrivarna är också Canons första flatbäddsprodukter som innehåller Remote Service för maximal driftstid och fortlöpande teknisk support. Med det verktyget kan kunderna övervaka bläckåtgång och utskriftsvolymer på ett bättre sätt samt få kundanpassad service.

LED-härdningstekniken i Arizona 1300-serien ger utskriftsleverantörerna bredare användnings–områden. Den gör det möjligt att jobba med nästan alla styva eller flexibla media som exempelvis canvas, trä, kakel, glas etc. LED-UV-bläcken i de nya modellerna är certifierade enligt UL GREENGUARD Gold vilket innebär att utskrifterna kan användas i känsliga inomhusmiljöer, till exempel skolor, sjukhus eller inom detaljhandeln. Canon är den enda leverantören av digital flatbäddsteknik som nu kan erbjuda både konventionella och LED-härdade skrivarlösningar för nästan alla användningsområden.

Som tillval finns bläcken ljus cyan (LC), ljus magenta (LM), vitt och lack, liksom utökad screening. Det ger kunderna möjlighet att producera förstklassiga jobb och leverera överlägsen utskriftskvalitet, även för fotografiska arbeten och konsttryck.

Den som verkligen vill sticka ut från mängden kan använda Arizona 1300-seriens lösning Touchstone som möjliggör upphöjt tryck med struktureffekter. Skrivaren har också extra alternativ för rullmedia som hanterar flexibla media och optimerar produktionen.

Ett årtionde med innovationer inom flatbädd

– Våra flatbäddskunder har genomgående ställts inför två utmaningar – behovet av att höja produktiviteten och att kunna diversifiera sina applikationsportföljer för att öppna nya affärsmöjligheter. Lanseringen av den nya Arizona 1300-serien ökar deras möjlighet att kunna göra mer, på ett smartare, snabbare och mer kostnadseffektivt sätt – med en enda skrivare, säger Matteus Celinski, försäljningschef för storformat på Canon Svenska AB.

– Våra forsknings- och utvecklingsteam har i mer än elva år legat i framkanten av flatbäddsutvecklingen och introducerat innovationer som förstärker processautomatiseringen från början till slut och förbättrar produktivitet, kvalitet, mediaflexibilitet och total ägandekostnad. Den här senaste produktserien visar att det fortfarande finns utrymme att utveckla holistiska lösningar som förbättrar den totala produktions–effektiviteten genom att strömlinjeforma alla aspekter av produktionen – från filförberedelse till utskrift, härdning och underhåll, fortsätter han.

Arizona 1300-serien tillverkas på Canons nyligen utbyggda fabrik i Poing, Tyskland. Säljstart sker i februari 2019.