Framtiden inom foto och video finns hos Canon – med fem EISA-utmärkelser 2019

Canon anses branschledande och hedras nu med fem prestigefyllda utmärkelser från organisationen EISA (European Imaging and Sound Association). 2019 års utmärkelser för kameran EOS RP samt RF- och EF-objektiven påvisar Canons oöverträffade optiska perfektion och mångåriga kunskap. I och med lanseringen av EOS R-systemet i september 2018 har Canon definierat om fotograferingens gränser och tagit fram kamerahus och objektiv som breddar möjligheterna för både amatörer och yrkesfotografer. Allt detta visar sig i årets utmärkelser.

Etablerade internationella fotojournalister bedömer Canons serie som branschledande

Canon fick följande omdömen:

Sedan årtionden tillbaka har Canon utvecklat kärnkomponenterna inom bildbehandling, via egen forskning och utveckling för allt från kamerahus till EF-objektiv. Med erfarenhet och teknisk kunskap har Canon skapat innovativa och prisbelönta produkter – framtagna i linje med tekniska framsteg och feedback från slutanvändare. I EOS R-systemet finns det bästa av EOS ursprungliga värld. Med RF-objektivets korta registreringsavstånd och breda 54 mm-fattning har Canons optiska ingenjörer fått frihet att skapa en ny generation optik. En generation som ger balans mellan storleksminskningen av systemet, högkvalitativa bilder och avancerad prestanda.

Tidigare i år stärkte Canon EOS R-systemets framtid genom att visa upp en plan för sex RF-objektiv som ska lanseras under 2019 och ges en utökad serie under 2020. Framöver förväntas också uppdateringar av EOS R-systemet, inklusive tyst, snabb och smidig autofokusering samt fast bländare. Genom att använda EOS R-systemet, utveckla kapaciteten och erbjuda flexibla produkter i hela sortimentet – från kompakta systemkameror med fullformat till spegelreflexkameror – fokuserar Canon på att utveckla nya tekniker och skapa verktyg för framtidens bildbehandling.

”Canon har ett långvarigt anseende av att leverera klassledande produkter som bygger på bildbehandlingens tre kärnkomponenter: objektiv, sensorer och processorer. Dessa banbrytande produkter finns i hela sortimentet – från fotografering, till film och broadcast – något som vi är verkligt stolta över”, kommenterar Yuko Tanaka, Product Marketing Director på Canon Europe. ”Canons vilja att hela tiden införa nyheter innebär att vi håller oss i framkant inom optisk perfektion. Med våra expertkunskaper formar vi branschstandarden för objektivens utveckling. EISA:s utmärkelser bekräftar att vi engagerar oss till 100 % för att kunna leverera en otrolig bildhanteringsupplevelse för alla våra kunder, och vi är mycket glada över att EISA ser värdet i vårt EOS R-system, våra kamerahus och objektiv. Vår långa kunskap inom optik fortsätter att bana väg för framtida innovationer inom branschen.”

Canon fortsätter investera i den oöverträffade EOS-världen, med en serie kameror samt RF- och EF-objektiv som når nya höjder vad gäller bildkvalitet, optisk överlägsenhet och prestanda. Allt för att uppfylla kundernas fortlöpande behov.

EISA-utmärkelserna framröstas av en respekterad och välkänd jury, som består av redaktörer från 60 internationellt framstående tidskrifter inom konsumentelektronik i 30 länder.

Citat från EISA:s jury:

EISA Best Buy Full-Frame Camera 2019-2020: Canon EOS RP
Med EOS RP har Canon levererat en imponerande, prisvärd ingång till fullformatsmarknaden. Med en 26,2 megapixels sensor och den kraftfulla processorn DIGIC 8 levererar den utsökt bildkvalitet. En annan stark sida är det mycket känsliga autofokushybridsystemet med 4779 punkter, som ger pålitlig fokusering i extremt svagt ljus. Det kompakta och lätta kamerahuset kan användas både med de enastående nya RF-objektiven och – via Canons EF-EOS R objektivadapter – med alla EOS EF- och EF-S-objektiv. Strömlinjeformade reglage och tydlig LCD-touchskärm gör dessutom kameran väldigt lättanvänd.

Ta reda på mer här: https://www.canon.se/cameras/eos-rp/

EISA Standard Prime Lens 2019-2020: Canon RF 50mm F1.2L USM
Canon RF 50mm F1.2L USM är ett standardobjektiv med stor bländaröppning, utan kompromisser, och visar potentialen i den nya EOS RF-objektivfattningen. Här kombineras en mycket ljusstark maximal bländare med imponerande skärpa från f/1,2. Objektivet skapar också en attraktiv bakgrundsslöja med den 10-bladiga bländaren. Den bekväma objektivringen ger fotografen möjlighet att justera tagningsparametrarna. Den högkvalitativa optiken har konstruerats för krävande användning och riktigt utmanande tagningsförhållanden. Den levererar fantastiska resultat för många olika objekt, inklusive porträtt och bröllopsfotografering.

Ta reda på mer här: https://www.canon.se/lenses/canon-rf-50mm-f-1-2l-usm-lens/

EISA Standard Zoom Lens 2019-2020: Canon RF 24-105mm F4L IS USM
Den här högkvalitativa allroundzoomen är den perfekta vardagsföljeslagaren för Canons nya EOS R-fullformatskameror. Den har ett extremt flexibelt zoomomfång som täcker allt från vidvinkeltagningar av landskap till porträtt med kort teleobjektiv. Och den ger konsekvent hög bildkvalitet för alla bländaröppningar och fokusavstånd. Canons USM nanofokusteknik leder till tyst och korrekt autofokus för både stillbilder och filmsekvenser. Med den mycket effektiva optiska bildstabiliseringen blir bilderna skarpa vid tagning med långa slutartider. Den robusta vädertåliga konstruktionen avrundar det här mycket imponerande och flexibla paketet.

Ta reda på mer här: https://www.canon.se/lenses/canon-rf-24-105mm-f-4l-is-usm-lens/

EISA Lens Innovation 2019-2020: Canon RF 28-70mm F2L USM
Canon RF 28-70mm F2L USM är den första standardzoomen för fullformatskameror som kan bibehålla fast bländare f/2 i alla brännvidder. Fotograferna kan då begränsa skärpedjupet till en grad som tidigare endast var möjligt med fasta objektiv, och den tillåter kortare slutartider i svaga ljusförhållanden. Bildkvaliteten och skärpan är fantastisk i hela zoomomfånget och ultraljudsmotorn ger snabb och pålitlig autofokus. Objektivet blir en spektakulär demonstration av allt som kan åstadkommas med EOS R-fattningen.

Ta reda på mer här: https://www.canon.se/lenses/canon-rf-28-70mm-f-2l-usm-lens/

EISA Super-Telephoto Prime Lens 2019-2020: Canon EF 600mm f/4L IS III USM
Precis som sin mindre släkting, EF 400mm f/2.8L IS III USM, använder det här superteleobjektivet en helt ny optisk design för att leverera enastående bildkvalitet. En konstruktion av magnesiumlegering och titan gör objektivet lättare, utan kompromiss med slitstyrka eller kvalitet. Ultraljudsmotorn ger extremt snabb autofokus och den inbyggda bildstabiliseringstekniken möjliggör handhållen tagning med upp till fyra steg längre slutartider än vad som är möjligt normalt. Tack vare bländaren f/4 kan objektivet kombineras med Canons Extender EF 2.0x III för att ge en brännvidd på 1 200 mm och ändå bibehålla autofokus.

Ta reda på mer här: https://www.canon.se/lenses/ef-600mm-f-4l-is-iii-usm/

Prisceremonin för EISA Awards kommer att äga rum den 6 september 2019 i Berlin.

Mer information om 2019 EISA Awards finns på: https://www.eisa.eu/